Index Vakbarát Hírportál

Először ad koncertet Bangó Margit a Kultkikötőben

2022. július 19., kedd 11:17

Július 23-án a Swing à la Django zenekar kíséretében lép színpadra az alsóörsi Kultkikötő Amfiteátrumban a világhírű cigány- és magyarnóta-énekes Bangó Margit. A művésznő több mint ötvenévnyi munkásságának legismertebb dalait hallhatja majd a közönség.

„A Swing á la Djangóval ötvöződik a jazz, a cigányzene, a népzene. Klipeket készítünk az új daloknak, feldolgozunk népdalokat swinges stílusban, imádják a fiatalok, diszkóba, jazzklubba járok velük. Először nem tudtam, mit akarnak tőlem a diszkóban, de a fiatalok énekelték a dalaimat, táncoltak rá, persze ehhez kell egy olyan zenekar és egy olyan személyiség, akit szeretnek a fiatalok. Az egésznek van azért egy nagy titka: a tehetség önmagában kevés. Ahhoz kell még egy kisugárzás. Én mindig a szívemből énekeltem, én ott halok meg minden nótában, és a közönség ezt érzi– nyilatkozta a partlap.hu-nak a Kossuth-díjas előadóművész. 

A Bangó Margitot kísérő, hungarian django swing stílust megteremtő Swing à la Django zenekar ismerős lehet a nézők számára.

A 2021-es A Dal egyik döntős zenekara már a Prima Primissima díj gálakoncertjén, a Sziget Fesztiválon és a CAFe Budapest Fesztiválon is fellépett. A zenészek július 23-án az alsóörsi Kultkikötő Amfiteátrumában Bangó Margittal közösen állnak színpadra.

Sokszínű programok

A Kultkikötő Amfiteátrum érdekes programkínálattal várja az alsóörsi AMFI-ba látogató, kulturális kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket. Mácsai Pál és Lukács Miklós cimbalomművész különleges Örkény-esttel érkezik Alsóörsre, a Hárman a padon című előadásban Gálvölgyi János és Benedek Miklós is színpadra lép. Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája, a remek zenékkel tarkított Macskadémon szórakoztatóan mesél a magányról és a szerelemről, az emberi kapcsolatok fontosságáról, a Pannon Várszínház pedig olyan emblematikus zenés előadásokkal várja majd a közönséget, mint a Hair és a Hotel Menthol. Zenéből sem lesz hiány: Kiss Tibi az Aranyakkord formációval látogat a Balaton északi partjára.

Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója elmondta,

tavaly Alsóörs is bizalmat szavazott a programsorozatnak,

így Földvár, Szárszó, Boglár, Fenyves és Badacsonytomaj mellett itt is szervezhetnek olyan programokat, amelyek minden generáció számára garantálják a minőségi kikapcsolódást.

Rovatok