Index Vakbarát Hírportál

A héten érkezik a színházak anyagi támogatása

2022. július 26., kedd 10:48

Napokon belül megkezdődik a megítélt kormányzati támogatások kifizetése a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, köztük a fővárosi és vidéki színházak számára.

Az Index korábban megírta, hogy összesen 31 független színház jelentette be, hogy hamarosan az Átrium sorsára juthat, mivel az ő működésüket is veszélybe sodorja az állami támogatások elmaradása. A veszélyhelyzetet rövidesen orvosolhatja a kormányzati támogatások e heti érkezése.

Rendelkezésre állnak a források a minősítéssel nem rendelkező színházak, zeneművészeti és táncművészeti szervezetek számára 2022. évi szakmai programjuk megvalósítására és működésük támogatására – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A héten érkezik a támogatás

A pályázati döntési listák május óta nyilvánosan elérhetőek az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján, a támogatások kifizetése ezen a héten lesz.

A tárca szóvivője hangsúlyozta, a magát függetlennek nevező, rendszeres állami támogatásban részesülő Átrium Színház is hozzájut a korábban megítélt kormányzati támogatáshoz. Mint írták, az általuk benyújtott pályázatot elbíráló kuratórium tagjait – ahogy az elmúlt három évben – idén is a budapesti színházak közös működtetéséről szóló megállapodás értelmében Budapest főpolgármestere jelölte ki.

A minisztérium a jövőben is biztosítani kívánja a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára az állami forrásokhoz való hozzáférés lehetőségét – közölte a minisztérium.

Rovatok