Index Vakbarát Hírportál

Előadások maradnak el a megszorítások miatt az Opera intézményeiben

2022. augusztus 8., hétfő 14:26

A Facebookon közölte követőivel az Opera, hogy több előadás is elmarad a 2022/23-as évadban.

„Tisztelt Közönségünk! Magyarország Kormányának az ukrajnai háborús helyzettel összefüggő, átfogó gazdasági intézkedései nyomán a fenntartó minisztérium a Magyar Állami Operaházat hatszázmillió forintos elvonásról értesítette. A korábbi és a várható további megtakarítási intézkedések nyomán az Opera a 2022-es évre összességében bő egymilliárd, a 2023-as évre egyelőre ötszázmillió forint nagyságrendű elvonással számol. Mindezeken felül dalszínházunkra az utóbbi időszakban további rendkívüli terhet rótt a közüzemi költségek növekedése, valamint a valutaárfolyam-mozgásoknak való kiszolgáltatottság” – olvasható az Opera Facebook-oldalán.

A megváltott jegyeket, bérleteket és bérlethányadokat a megvásárlás formájában az Opera visszafizeti. Az online vásárolt jegyek és bérletek visszatérítése automatikusan elindul, a banki átutalási idő maximum harminc nap. 

A jegypénztárakban megváltott jegyeket készpénzben vagy kérésre átutalással fizetik vissza nyitvatartási időben, a Hajós utcai Opera Értékesítési Centrumban és a Magyar Állami Operaház jegypénztárában. A jegyek árát és a bérlethányadokat 2022. december 31-ig áll módunkban megtéríteni.

A visszaváltott jegyek, bérletek és bérlethányadok értéke további operaházi előadásokra kedvezményesen levásárolható – az Opera a visszaváltott jegyekkel megegyező számban húsz százalék kedvezményt biztosít operaházi jegyvásárlás esetén a 2022/2023-as évadra.

(Borítókép: A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere 2022. március 11-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok