Index Vakbarát Hírportál

Meghalt az énekes-filmsztár Olivia Newton-John

2022. augusztus 8., hétfő 21:55

Meghalt Olivia Newton-John, aki énekesnőként és filmsztárként is nemzetközi hírnévre tett szert. Férje, John Easterling elmondása szerint hétfő reggel békésen halt meg dél-kaliforniai otthonában, családja és barátai körében. Több mint 30 éve küzdött a mellrákkal, a halál konkrét okát nem közölték. 73 éves volt.

A nagy áttörést 1978-ban érte el, amikor John Travolta oldalán játszott a Grease-ben. Sandy szerepe ikonikus volt, akárcsak a film több dala: a You're the One that I Want, a Summer Nights és a Hopelessly Devoted to You.

Legnagyobb slágere a Physical volt 1981-ben, amely tíz hétig vezette az amerikai slágerlistát, ezzel minden rekordot megdöntve a 80-as években. Karrierje során végig környezetvédelmi és állatjogi aktivistaként tevékenykedett − írta meg a TMZ.

1992-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, de a betegség tünetmentessé vált, majd 2013-ban kiújult. Újra remisszióba került, de 2017-ben ismét kiújult.

Olivia Newton-John, aki brit származású, de Ausztráliában nőtt fel, 1984-ben ment hozzá Matt Lattanzihez, akivel a Xanadu forgatásán találkoztak. Egy gyermekük született, Chloe Rose 1986-ban. 1995-ben váltak el. John Easterlinggel 2008-ban kötött házasságot.

John Travolta az Instagramon búcsúzott egykori partnerétől.

Drága Oliviám, mindannyiunk életét sokkal jobbá tetted. Hihetetlen volt a hatásod. Annyira szeretlek. Találkozunk majd az út végén, ahol újra együtt leszünk mindannyian. A tiéd voltam az első pillanattól kezdve, ahogy megláttalak!

A te Dannyd, a te Johnod!

 − írta.  

(Borítókép: Olivia Newton-John. Fotó: Scott Barbour / Getty Images)

Rovatok