Index Vakbarát Hírportál

Zelenszkij ezúttal lengyelül szól a néphez

2022. augusztus 18., csütörtök 13:21

Lengyel remake készül Volodimir Zelenszkij A nép szolgája című népszerű ukrán tévésorozatából – számolt be róla a Hollywood Reporter.

„A Polsat lengyel tévécsatornánál azonos címmel forgatják a színész-producer Zelenszkij politikai karrierjét is elindító sorozat lengyel verzióját. A Polot Media produkciójában készülő adaptáció főszerepét Marcin Hycnar kapta, rendezője pedig Maciej Bielinski” – írja az MTI.

A szatirikus hangvételű széria hatalmas sikert aratott Ukrajnában, Magyarországon az RTL adta le a sorozatot, amely hatalmas bukás lett. Zelenszkij alakította a főhőst, egy középiskolai történelemtanárt, aki véletlenül csöppent bele a politikába, és államfő lett belőle. A vígjátéksorozat sikere nyomán a színész politikai karrierje is beindult, és 2019-ben megválasztották Ukrajna elnökévé.

Segítő lengyelek

Az Ukrajna ellen indított háború kitörése után a Netflix – amelynek kínálatában korábban már szerepelt a sorozat – újra műsorra tűzte A nép szolgáját, de más országok tévécsatornái is megvásárolták a sugárzási jogokat. 

Lengyelország fogadta be a legtöbb ukrán menekültet a háború kitörése óta.

A lengyel határőrség múlt héten posztolt Twitter-üzenetében azt írta, hogy az orosz katonai invázió február 24-i kezdete óta mintegy 5,4 millió ember érkezett Ukrajnából Lengyelországba.

(Borítókép: Részlet A nép szolgája című ukrán tévésorozatból. Fotó: RTL Klub / Sajtóklub)

Rovatok