Index Vakbarát Hírportál

Hetideges Hajós Andrással

2022. szeptember 10., szombat 12:59

Megújult formátummal indul újra a Márkó és Barna Síkideg podcast. Visszatérő vendégek, hírek, aktualitások. A fiúk megkérdezték a közönségüket, kit szeretnének látni újra a podcastben, és mivel messze a legtöbb szavazat Hajós Andrásra érkezett, ebben az epizódban és az új formátumnak köszönhetően a jövő héten is ő a podcast vendége.

A hosszú nyári szünet után Márkó és Barna természetesen népszerű Facebook-help rovatukkal indítottak, ahol a legrosszabb internetes segítségkéréseket gyűjtik össze. Volt szó azokról az emberekről, akik dalt keresve megpróbálják leírni a dal ritmusát, dallamát,

tudjátok, az a szám, hogy pamm pa-pa-pamm ra-papapa,

majd elvárják, hogy valaki így segítsen nekik felismerni az adott nótát. Barna egyébként saját elmondása szerint hangfelismerő alkalmazásokba szokta beledúdolni a dalokat, majd meglepődik, amikor nem kap választ. András szerint erre az lenne a megoldás, ha ezeknek az alkalmazásoknak lenne ügyfélszolgálata, ahol unott nők segítenének megtalálni a keresett dalt.

A podcast új rovattal is bővült, amiben a szereplők az adott hét legfontosabb és/vagy legviccesebb híreire reagálnak. A blokk neve természetesen stílszerűen „Hetideges”. Ezen a héten a fiúk örültek Rév Marcell Emmy-díjának, Hajós András szerint az operatőr révbe ért...

De beszélgettek arról is, hogy Gyurcsány Ferenc költőnek állt, vagy arról, hogy Tóth Gabi a közösségi oldalain jelentette be, hogy egy időre elnémítja közösségi oldalait.

Hajós szerint a csendben maradás bejelentése helyett érdemes inkább csak szimplán csendben maradni.

Szó volt arról is, hogy az idei népszámláláson az ateisták csak a vallások közül tudják majd kiválasztani az ateizmust. Hajós szerint teljesen jogos az ateisták felháborodása, ő azt kívánja, hogy isten áldja a tevékenységüket. Márkó idegeskedett az OMSZ vezetésének menesztésén is, amire András csak Caligula példáját hozta fel, aki megkorbácsoltatta a tengert.

Ősszel indul a Dalfutár nyolcadik évada, Hajós sokat mesélt a műsoráról. Megtudtuk például, hogy miért nem árulják el, kik lesznek az aktuális szereplők. Márkó pedig rögtön beajánlotta az újonnan költőnek állt Gyurcsány Ferencet szövegírónak.

Természetesen ebből az adásból sem maradt ki az idegeskedés. Márkót nagyon bosszantják a bőrszínű ruhadarabok, hiszen az ember automatikusan elkapja a tekintetét, nehogy stírölésen kapják, miközben nincs is ott valós meztelenség.

Szeptember lévén Hajóst az iskolatáskák mérete zavarja.

Szerinte gonoszság egy picike emberre aggatni egy nehéz, nagy hátizsákot, ezért azt szeretné, ha a minisztérium vonatkozó munkatársainak testsúlyarányosan egy 64 kilós zsákkal kellene bejárniuk a minisztériumba, ahol ráadásul a menzához hasonló színvonalú ételt kellene enniük.

Barna azokon az embereken húzza fel magát, akik, ha ellopják egy holmijukat, a következő stílusban posztolnak:

Nagyon szeretném megköszönni annak a bizonyos valakinek, aki ellopta... Remélem, boldog leszel vele!

Hajósnak nincs ezzel problémája, ő egyenesen átkozódni szokott, amikor ellopják a biciklijét.

A fiúk beszélgettek még az úszásetikettről, arról, hogy a kasszások miért fogdossák össze az üdítőt ott, ahol iszunk belőle, és azokról az emberekről, akik a rajtunk lévő napszemüveg tükröződésében igazítják a hajukat, nézegetik magukat.

Jövő héten még több idegeskedéssel folytatódik a Márkó és Barna Síkideg best of Hajós Andrással.

( Borítókép: Turai Barna, Hajós András és Linczényi Márkó. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)

Rovatok