Index Vakbarát Hírportál

Felújították a Szigligeti Színházat, hatmilliárd forinttal támogatta a kormány

2022. szeptember 17., szombat 06:18 | aznap frissítve

Átadták a felújított Szigligeti Színházat. A több mint hét és félmilliárd forintos beruházást a kormány hatmilliárd forinttal támogatta.

Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított szolnoki Szigligeti Színház átadó ünnepségén kijelentette: „A magyar kormány határozott álláspontja, hogy a jelenlegi, kihívásokkal terhelt időszakban csak a magyar érdekeket képviselve, hagyományainkra, kultúránkra építve állhatunk helyt”.

A pénzügyminiszter rámutatott: az ukrajnai háború hatására Magyarország küszöbén is megjelent az energiaválság, érzékelhető a háborús infláció és a világgazdaság visszaesésének hatásai. Mint mondta: Magyarországot semmilyen módon nem engedik bevonni ebbe a fegyveres konfliktusba.

Az egész Európát sújtó hatások alól azonban nem tudjuk kivonni magunkat

– hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány azért dolgozik, hogy megőrizze az eddig elért eredményeket, a biztonságot, a családok támogatását, a munkahelyeket és a nyugdíjak értékét.

A tárcavezető a felújított színházról szólva emlékeztetett: a magyar kormány mindig is szívügyének tekintette a nemzeti értékek megőrzését, a kulturális és oktatási intézmények megújítását. A Szigligeti Színházat 1990-ben építették át mai formájára, ezért elengedhetetlenné vált az épület teljes körű felújítása, amelyhez a kormány is támogatást nyújtott – mondta el Varga Mihály.

Rovatok