Index Vakbarát Hírportál

A szenvedély és erotika után most a Las Vegas-i fényűzésen mulathatunk

2022. szeptember 22., csütörtök 17:50

Ismét életre kel a Budapest Varieté előadás-sorozat.

A Józsefvárosi Színház falain belül, a Kálvária tér 6. szám alatt 1954. január 1-jén megalakult az Országos Cirkusz Vállalat, amely keretébe tartozott a Fővárosi Nagycirkusz és a Kamara Varieté is. A Budapest Varieté 1954 márciusától játszott az intézményen belül, a kor kabarészínészeinek színe-java lépett fel a produkcióiban, amelyeknek központi eleme a humor mellett a látvány volt. Ám 1960 decemberében a Budapest Varieté megszűnt.

Egészen a pandémia előtti télig kellett nélkülöznünk ezt a különleges szórakozási formát, ugyanis két legendás cirkuszdinasztia fiatal tagjai, akik nem mellékesen házasok, és a fél világot bejárták gyorsöltöző számukkal, a fejükbe vették, hogy hamvaiból felélesztik a varieté műfaját, amely megérdemli, hogy főnixmadárként újra szárnyalhasson.

Eötvös Krisztina és Richter Szebasztián régóta dédelgetett álma valóra vált, és az idei Budapest Varieté előadás-sorozat már második alkalommal a RAM Színházban kel életre.

A tavalyi műsorra mi is ellátogattunk, akkor a szenvedély és erotika volt terítéken, idén pedig a Las Vegas-i show-műsorok hangulatát ígérik a szervezők. Kiindulva az előző évi előadás színvonalából, ezt az ígéretet az előadók be is tartják.

Az idei műsor fellépői igazán széles skálán mozognak a műfajon belül. Itt lesz

A varieté műfajához híven az előadásra asztal mellé is lehet jegyet váltani, ebben az esetben egy vacsorára is befizetünk, de ha csak a látvánnyal szeretnénk jóllakni, azt is megtehetjük. A Vegas a Show című előadás hat alkalommal látható hazai és nemzetközi varieté- és revüművészekkel, látványos koreográfiákkal és kosztümökkel, tollakkal ékesített táncosokkal és egy kellemes hangú énekessel színesítve.

Az előadások dátumairól és a fellépőkről a Budapest Varieté oldalán tájékozódhat.

Rovatok