Index Vakbarát Hírportál

Megegyezett a lelőtt operatőr családjával Alec Baldwin, folytatódik a forgatás

2022. október 5., szerda 19:21

Alec Baldwin megegyezett Halyna Hutchins operatőr családjával, aki 2021-ben halt meg az Új-Mexikóban forgatott Rust című western forgatásán, amikor a színész véletlenül lelőtte egy kellékfegyverrel.

A felek peren kívül megegyeztek abban a kártérítési perben, amelyet gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak még februárban a színész ellen − közölte Baldwin ügyvédje. A felperesek azt állították, hogy az alperesek megsértették az iparágban megszokott biztonsági szabályokat. 

Ennek a polgári pernek a kimenetele nincs hatással az eset miatt indult büntetőeljárásra, amelyben Baldwin mellett három másik személy is gyanúsított. Az új-mexikói ügyészség szerint az eljárás szeptember óta folytatódik − írta meg a Guardian

A Santa Fe közelében történt esetről szóló végleges rendőrségi jelentés ebben a hónapban készülhet el, és az ügyészek ennek alapján emelhetnek vádat − közölte Mary Carmack-Altwies kerületi ügyész.

A Rust forgatása, amelynek én leszek a társproducere, 2023 januárjában folytatódik az összes eredeti főszereplővel. Nem áll szándékomban vádaskodásba bocsátkozni vagy hibáztatni a producereket vagy Baldwin urat. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt. Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipar közössége összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt

− áll a meghalt operatőr özvegye, Matthew Hutchins közleményében, amelyet a Deadline hozott nyilvánosságra.

Részesedést kap a család

Az, hogy ő is társproducere lesz a filmnek, azt jelenti, hogy részesedést kap annak bevételéből. A Rust stábjának több tagja, például Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester is indított polgári pereket az ügyben Új-Mexikóban és Kaliforniában.

Joel Souza, a film rendezője, aki szintén megsérült a balesetben, elmondta:

Azok, akiknek volt szerencséjük időt tölteni Halynával, tudták, hogy rendkívül tehetséges, kedves, kreatív és hihetetlen mennyiségű pozitív energia forrása volt. Csak azt kívánom, bárcsak más körülmények között ismerhette volna meg őt a világ, hiszen munkája miatt érdemes volt rá. Csak azt tehettem, hogy úgy folytatom a filmet, hogy Mattet és a Hutchins családot is bevonjuk a projektbe. 

(Borítókép: Alec Baldwin 2021. október 7-én. Fotó: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

Rovatok