Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt Jeffrey Dahmer egyik áldozatának anyja

2022. október 10., hétfő 16:46

Jeffrey Dahmer sorozatgyilkos egyik áldozatának édesanyja elítéli a Netflix által készített sorozatot. Shirley Hughes fiát, a 31 éves modellt 1991-ben ölte meg az ámokfutó.

A Jeffrey Dahmer által meggyilkolt több mint egy tucat férfi között lévő, feltörekvő modell, Tony Hughes édesanyja elítélte a fiát meggyilkoló sorozatgyilkosról nemrég megjelent Netflix-sorozatot. Az asszony nem érti, hogyan készülhetett tévésorozat a történtekből.

Shirley Hughes vasárnap a The Guardiannek azt mondta, hogy nem látta az egész Dahmer – Szörnyeteg című sorozatot, ennek ellenére arra a következtetésre jutott, hogy „nem így történt”.

Nem értem, hogyan tehetik ezt meg. Nem értem, hogyan használhatják a nevünket, és hogyan tehetnek olyanokat, mint a sorozatban

– mondta Shirley, majd hozzátette, hogy nehéz Tony meggyilkolásáról beszélnie, és udvariasan befejezte a hívást. A most 85 éves nő csatlakozott azokhoz a hozzátartozókhoz, akik elítélik a milwaukeei gyilkosság ámokfutásáról készített dramatizálást.

Nem értesítették a hozzátartozókat

A sikersorozat főszereplői, köztük a készítő Ryan Murphy és a Dahmert játszó színész, Evan Peters ragaszkodott ahhoz, hogy a sorozat az áldozatok történetét és családjuk traumáját helyezze az alkotás középpontjába. A sorozatot azonban kritikák érték, mert nem konzultáltak a meggyilkoltak családjával.

Egy másik áldozat unokatestvére Twitteren azt írta, hogy rokonai akkor értesültek a sorozatról, amikor megjelent a Netflixen. Hozzátette: a Netflixnek nem kellett volna konzultálnia az áldozatok családjával, mert az események nyilvánosak, de az, ahogyan bemutatták a történteket, újra traumatizálta a Dahmer által meggyilkoltak hozzátartozóit. 

(Borítókép: Curt Borgwardt / Sygma / Getty Images)

Rovatok