Index Vakbarát Hírportál

Rossz hírünk van annak, aki szereti a wellnesst

2022. október 16., vasárnap 12:22

Nem zár be, de korlátozó intézkedéseket kénytelen bevezetni a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda. Az úszómedence csak 25 Celsius-fokos lesz, az eddig kellemesen meleg panorámamedence pedig hideg vizes merülőmedencévé változik.

Az energiaválság által okozott helyzet Csillaghegyet is érinti. „A félreértések elkerülése végett, ez nem a fürdő teljes bezárását jelenti, ellenben bizonyos korlátozások bevezetése vált szükségessé a további működésünk érdekében. Az ebből a nehéz helyzetből való kijutásért megteszünk minden tőlünk telhetőt, ami segíti az energiamegtakarítást” – írja Facebook-oldalán a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő és Székely Éva Uszoda.

Az intézmény az alábbi intézkedéseket hozta: az úszómedence névleges hőmérséklete 25 Celsius-fokra, a tanmedencéé 30 Celsius-fokra változik. 

Hétköznapokon a Wellness és a gyermekvilág részlege zárva lesz.

Ezt a változást október 17-től vezetik be. A gyerekvilág-medencék névleges hőmérséklete nem változik. Az élményelemek hétvégén egyelőre tovább üzemelnek.

A szaunavilágban a legfontosabb változás, hogy a részleg mindennap déli 12 órától nyit. December végéig a szaunavilág mindennap üzemel, de a 15 alkalmas szaunabérlet értékesítését azonnal leállították.

Padlófűtés csak az öltözőben

Padlófűtés, ha indul, egyelőre csak a földszinten, az öltözőben lesz. Az előcsarnok hőmérsékletének megőrzésére a vészkijáratot (a buszmegálló felőli bejáratot) a normál használat elől október 14-től lezárták. Csak a parkoló felőli bejáraton lehet bemenni. A használati meleg víz hőmérsékletét – például zuhanyzók – 36 Celsius-fokra állítják be.

A panorámamedence – amit eddig kellemes hőmérsékletével üldögélésre, nézelődésre használtak a látogatók – új funkciója hideg vizes merülőmedence. A forró vizes merülőmedence hőfokát 1-2 Celsius-fokkal lejjebb veszik.

Az uszoda azonban nem zár be, a környéken lakók legnagyobb örömére. A helyiek egyébként is évtizedekig hideg vizű, de kedvelt strandként, uszodaként látogatták – még a felújítás, illetve az új uszoda felépítése előtt – a csillaghegyi strandot, így várhatóan nem okoz majd gondot a 25 Celsius-fokos úszómedence.

(Borítókép: Uszoda a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységében az avatás napján 2018. október 31-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok