Index Vakbarát Hírportál

Dél-koreai nagymamák lépnek fel hétvégén a Nemzeti Táncszínházban

2022. október 20., csütörtök 14:27

A dél-koreai Ahn Eun-Me Tánctársulat nemzetközileg elismert darabja, amelyben kortárstánc-művészek és amatőr nagymamák együtt lépnek fel, október 21–22-én mutatkozik be a Nemzeti Táncszínházban.

A dél-koreai Ahn Eun-Me Tánctársulat Tánc őseink tiszteletére című előadását álló ovációval jutalmazták Európa számos városában, emellett az első koreai táncelőadás volt, amely meghívást nyert a világ tíz legnagyobb fesztiválja között számontartott Edinburgh-i Nemzetközi Fesztiválra.

A spontán táncot járó nagymamák és moderntánc-művészek együttműködéséből született darab az emberi létet kísérő öröm, bánat, harag, gyönyör, szeretet, gyűlölet és vágy forgatagában töltött idők lenyomatát magán viselő női testek történeteit tárja elénk a színpadon.

A társulatot Ahn Eun-Me moderntánc-koreográfus alapította 1988-ban. Az elmúlt harminc évben az Ahn Eun-Me Tánctársulat állította színpadra a leginkább kísérleti jellegű táncdrámákat, amelyek révén a nagyvilág közönsége előtt is demonstrálhatta a koreai moderntánc-élet sokszínűségét.

A táncosok egységes koreográfiája helyett Ahn Eun-Me az egyén személyiségét és tulajdonságait figyelembe vevő, veleszületett alkathoz illő koreográfiát részesíti előnyben.

A Tánc őseink tiszteletére című darab október 21-én 19 órakor, október 22-én 17 órakor kezdődik a Nemzeti Táncszínház nagytermében. Az előadás ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek a Koreai Kulturális Központ honlapján.

Rovatok