Index Vakbarát Hírportál

Egy kiló kenyér áráért mehetünk moziba ezen a négy napon

2022. október 31., hétfő 11:10 | aznap frissítve

A csütörtöktől vasárnapig tartó Filmünnep alatt minden fővárosi és vidéki Cinema City-moziban a 2D-s vetítésekre 1100, míg a 3D-s és az IMAX 3D-s vetítésekre 1300 forintba kerülnek a mozijegyek.

A Cinema City november 3. és 6. között rendezi meg a Filmünnepet. 

A négy nap alatt minden fővárosi és vidéki moziban 1100 forintba kerül a mozijegy a 2D-s vetítésekre,

míg a 3D-s és az IMAX 3D-s vetítésekre 1300 forintért lehet belépőt váltani (plusz szemüveg).

A moziba látogatók a Blokád, a Hétköznapi kudarcok, a Veszélyes lehet a fagyi és a Játszma alkotóival is találkozhatnak a Filmünnep alatt. Összesen több mint 40 különféle film közül választhatnak a nézők, továbbá filmklubok, kerekasztal-beszélgetések és közönségtalálkozók várják az érdeklődőket. Emellett az IMAX-, a ScreenX-, a 4DX- és a VIP-termekben is kedvező áron mozizhatnak a nézők – derül ki a Cinema City közleményéből.

A látogatók a korlátlan étel-és italfogyasztással egybekötött VIP 2D mozira 6950 forintért, 3D-s vetítésre 7250 forintos (plusz szemüveg) áron vásárolhatnak jegyet. Európa egyik legnagyobb mozivásznú IMAX-termébe a 3D-s jegyek 1300 forintba (plusz szemüveg), míg a környezeti hatásokat, így mozgást, illatokat, akár esőt vagy havat is imitáló 4DX-jegyek 2100 forintba kerülnek majd. A régióban egyedülálló, 270 fokban vetítő ScreenX moziélményért 1660 forintot kérnek el.

„A Filmünneppel egy olyan mozis év zárásához közelítünk, amit főként a pandémia alatti filmgyártás elmaradása és a bemutatók elhalasztásai befolyásoltak. A jegyeladási számok már közelítenek a 2019-es referenciaszinthez, a nézők elkezdtek visszatalálni a mozikhoz. Novembertől egy olyan új időszámítás indul, ami egészen 2023-ig a hollywoodi nagy közönségsikerekről szól majd” – mondta Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketingigazgatója.

Még az idén olyan rég várt filmek érkeznek a mozikba, mint az Avatar – A víz útja, az Indiana Jones 5, a Fekete Párduc 2, a Shazam! Az istenek haragja, a Mission: Impossible – Leszámolás, a Marvelek, a Halálos iramban 10, az Oppenheimer vagy az Aquaman és az Elveszett királyság.

További részleteket a Cinema City Filmünnepről itt olvashatnak.

Három budapesti mozi az energiaválság áldozatává vált

Novembertől az elszabaduló energiaárak miatt a Corvin, a Toldi és a Puskin mozi hétfőnként és keddenként zárva lesz. A Corvin november 3-ától, míg a Toldi és a Puskin november 17-étől vezeti be az új nyitvatartási rendet. Az üzemeltető a magas rezsiszámlák miatt döntött úgy, hogy a hét első két napján nem lesz látogatható a három budapesti mozi.

Drágább lett a mozijegy

Korábbi cikkünkben arról is írtunk, hogy több száz forintos jegydrágulást jelentett be számos hazai mozi, ami azt eredményezi, hogy a fővárosban teljes árú jegyet váltani többe kerül, mint előfizetni a legnagyobb streamingszolgáltatókra.

Általában decemberben szokott jegyárat emelni az ország legnagyobb mozihálózata, a Cinema City, idén azonban már az ősszel megtették. Legutóbb 2150 forintba került egy teljes árú mozijegy a 2D-s vetítésekre, amiért most már 2500 forintot kell fizetni,

EZ PEDIG CSAKNEM 17 SZÁZALÉKOS EMELÉST JELENT.

Az online vásárlóknak ez az összeg további 120 forint kényelmi díjjal egészül ki. A prémiumszolgáltatások közül a VIP-jegyek ára nőtt meg igazán: egy 2D-s filmre 6950 helyett 8350 forint a film előtti korlátlan büfét kínáló vetítés. 3D-s filmnél ez az ár 7500-ról 8950-re módosult.

A vidéki mozijegyek is drágultak, az árak 1950 és 2300 forint között alakulnak a 2D-s vetítésekre (a szerdai kedvezményes napokon 1500–1750 forintot kell fizetni). A budapesti moziárak viszont már a havi streaming-előfizetések összegét is túllépik, hiszen a Netflix és a Disney+ ára is 2490 forint, az HBO Max havidíja pedig 2390 forint. Mindez azt eredményezheti, hogy az eddig is csökkenő tendenciát mutató mozilátogatási adatok tovább romolhatnak.

Az Uránia nem emelt árat, bővült az előadásszám és a kínálat is

Óvári Gyula, az Uránia Nemzeti Filmszínház ügyvezetője viszont arról tájékoztatta az Indexet, hogy az időszakos bezárás gondolata sem merült fel benne, a megemelkedett energiaárak ellenére a továbbiakban is zavartalanul üzemel az 1890-es évek közepén épült VIII. kerületi mozi.

Az ügyvezető azt is közölte, hogy október 6-a óta – hét év után – újra vetítenek a két kamaratermükben, így jelentősen bővült az előadásszám és a filmkínálat egyaránt. Az Uránia a jegyárakon sem változtatott, 1800 forintért mozizhatnak a nézők és megtartották az eddigi kedvezményeiket is.

Rovatok