Index Vakbarát Hírportál

Folytatást kaphat a Harry Potter

2022. november 5., szombat 11:16

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav egy csütörtöki megbeszélésen arról beszélt, hogy a visszatérne az olyan klasszikusok továbbgondolásához, mint például a Harry Potter.

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav a cég franchise-jaira szeretne fókuszálni – ez pedig további Harry Potter-filmeket jelent, ha sikerül megegyezni a szerzővel, J.K. Rowlinggal.

„A franchise-okra fogunk összpontosítani” – mondta Zaslav egy csütörtöki konferencián.

13 éve nem volt Superman-filmünk. 15 éve nem csináltunk Harry Pottert. Pedig a DC-filmek és a Harry Potter-filmek jelentették a Warner Bros profitjának legnagyobb részét az elmúlt 25 évben

– tette hozzá a vezérigazgató a The Hollywood Reporter szerint.

Az ügyvezető megjegyezte, hogy a stúdió még mindig rendelkezik a Gyűrűk Ura jogaival, újfent megemlítette a Harry Potter folytatásának az ötletét, ha sikerül megegyezni a szerzővel. Mindenképpen figyelemre méltó, hogy David Zaslav egy befektetői megbeszélésen vetette fel az ötletet, ami arra enged következtetni, hogy ténylegesen több puszta „álmodozásnál”. 

A Warner Bros. 2001 és 2011 között nyolc Harry Potter-filmet mutatott be, amelyek 7,7 milliárd dollár bevételt hoztak. Korábban felröppent néhány pletyka, miszerint az írónő és a stúdió kapcsolata megromlott, ezt azonban mindkét fél cáfolta. 

(Borítókép: Részlet a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész című filmből. Fotó: InterCom)

Rovatok