Index Vakbarát Hírportál

Tóth Krisztina lett a legjobb magyar kortárs regényíró

2022. november 10., csütörtök 16:57

A legjobb magyar és külföldi kortárs regényt, a legjobb gyermek- és ifjúsági könyvet jutalmazták, és egy közönségdíjas szerző is ünnepelhetett a Nők Lapja Irodalmi Díjátadón.

A november 10-i díjátadón a legjobb magyar kortárs regény díját Tóth Krisztina A majom szeme című regénye és a Magvető Kiadó kapta. (Tóth Krisztinával regénye megjelenése után Sümegi Noémi készített interjút, amelyet itt olvashatnak el.)

A magazin szerkesztősége által kategóriánkét összeállított tág listákból a könyveket két körben értékelte egy-egy zsűri: először egy nagyobb létszámú, a kiadói szakma képviselőiből álló grémium, második körben pedig egy szűkebb körű, az irodalmi élet ismert alkotóiból és más szakemberekből álló zsűri választotta ki kategóriánként az év könyvét.

A magyar kortárs regény kategóriában Nyáry Krisztián, Juhász Anna, Akovács Éva és Dudics Emese, a külföldi kortárs regény kategóriában Grecsó Krisztián, Dragomán György, Vámos Miklós és Ribánszky Ágota zsűrizett, míg a gyermek- és ifjúsági könyveket értékelő csapatot Szabó T. Anna, Gyurkó Szilvia, Boldizsár Ildikó, Szekeres Nikoletta (a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke), valamint Tóth Krisztina alkotta.

(Borítókép: Nyáry Krisztián, Tóth Kriszta és Dávid Anna. Fotó: Nők Lapja)

Rovatok