Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Batman hangja

2022. november 12., szombat 09:31

Kevin Conroy 66 éves volt.

Kevin Conroy szinkronszínész adta a köpenyes keresztes lovag hangját az ismert animációs sorozatokban, filmekben és videójátékokban − írta meg a The Guardian.

Conroy a rákkal vívott küzdelem után halt meg, jelentette be pénteken a sorozatot gyártó Warner Bros. Conroy volt Batman hangja az 1992–1996 között futó animációs sorozatban, gyakran Mark Hamill Jokerével együtt.

Batman szinte kizárólagos animációs hangjaként folytatta, 15 filmben, 400 tévésorozatban és két tucat videójátékban, köztük a Batman: Arkham és az Injustice franchise-okban.

A Batman-sorozat nyolc évtizedes történetében senki sem játszotta jobban a Sötét Lovagot.

Több generáció számára ő volt a meghatározó Batman. Ez egyike volt azoknak a tökéletes választásoknak, amikor pontosan a megfelelő fickót kapták meg a megfelelő szerepre, és a világ jobb lett tőle

− fogalmazott Mark Hamill egy nyilatkozatában.

A Warner Bros Animation közleményében azt írta, hogy Conroy alakítása „örökre a Sötét Lovag legnagyobb alakításai között lesz”.

Conroy mindenféle képregényes háttér nélkül és a szinkronszínészetben kezdőként öltötte magára a szerepet. Batmanje rekedt, merengő és sötét volt, Bruce Wayne-je pedig könnyed és lendületes. Elmondása szerint az ellentétes hangokhoz az 1930-as évekbeli A vörös pimpernel című film inspirálta, amely egy kettős életet élő angol arisztokratáról szól.

(Borítókép: Daniel Boczarski / Getty Images )

Rovatok