Index Vakbarát Hírportál

Eladta filmstúdióját Brad Pitt

2022. december 11., vasárnap 10:51

Brad Pitt Plan B Entertainment nevű filmstúdióját a francia Mediawan vásárolta meg több mint 300 millió dollárért, amit készpénzben és részvényekben fizettek ki.

Brad Pitt a Financial Timesnak elmondta, hogy az Oscar-díjas cég, amelynek társalapítója volt a 2000-es évek elején, készen állt arra, hogy a Mediawan, a három legjelentősebb francia médiabefektető által támogatott tartalomgyártó csoport támogatásával bővüljön.

Nem akartuk ezt megtenni addig, amíg nem találunk hasonlóan gondolkodó partnereket. A Mediawannal minden bizonnyal így érezzük. Mindig is csak a művészetre, a kézművesekre koncentráltunk, és izgalmas számunkra a lehetőség, hogy ezt nagyobb és globálisabb formában is megtehetjük

− mondta a színész. 

Az, hogy a Mediwan megvásárolta a hollywoodi független produkciós szektor egyik legértékesebb cégét, a legjelentősebb francia üzlet Hollywoodban a Universal Studios Vivendi által 2001-ben történt felvásárlása óta.

A részleteket nem hozták nyilvánosságra

Sem a Plan B, sem a Mediawan nem kívánta nyilvánosságra hozni a tranzakció részleteit. Az ügyet ismerő személyek azonban a lapnak azt mondták, hogy az üzlet értéke a Plan B számára több mint 300 millió dollár, a Mediawan most megvásárolja a csoport többségi részesedését, a többit pedig az üzlet egy későbbi szakaszában.

A vevők fele-fele arányban a Mediawan részvényeivel, fele-fele arányban készpénzzel fizetnek. A Mediawan meglévő részvényesei, köztük a KKR magántőke-csoport és a francia BPI állami hátterű befektetési alap, mind részt vesznek a tőkeemelésben.

Az ügylet struktúrája azt jelenti, hogy Pitt és partnerei, Dede Gardner és Jeremy Kleiner, akik napi szinten vezetik a Plan B-t, ösztönzést kapnak arra, hogy a csoportnál maradjanak, mivel részesülnek a profitból.

(Borítókép: Brad Pitt 2020. január 19-én. Fotó: Gregg DeGuire / Getty Images for Turner)

Rovatok