Index Vakbarát Hírportál

Tiborcz István könyvet írt, ennyibe kerül a kiadvány

2022. december 14., szerda 14:58

Tiborcz István üzletember, Orbán Viktor veje tollat ragadott, és Zsigmond Gáborral, a Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettesével közösen könyvet írt. A mű a magyar hajózás történelmét mutatja be az olvasóknak.

A kiadványon Zsigmond Gábor neve szerepel elsőként, Tiborcz István csak utána van feltüntetve. A Dunán és tengeren – A magyar hajózás és palotája című kiadványt 8900 forintért lehet megvásárolni a könyvesboltokban. A könyv a magyar hajózás története iránt érdeklődők figyelmét igyekszik felkelteni.

A kétnyelvű – magyar és angol – könyvben a szerzőpáros számos illusztrációval és fotóval ismerteti a magyar hajózás hosszú történetét a XIX. század végétől napjainkig – írja a Blikk.

Az olvasók többek között megtudhatják, mik voltak azok a kofahajók, illetve megismerhetik az 1933-as hajózási szezon legsúlyosabb balesetének, a Franz Schubert személyszállító hajó katasztrófájának pontos részleteit.

Ezenfelül a könyvből az is kiderül, mennyibe kerültek a dunai Budapest–Komárom-szakaszon a személyhajókra szóló jegyek, és arra is fény derül, hogy a Dunán közlekedő első komolyabb szárnyashajók mennyi idő alatt teljesítették a Budapest–Bécs-távolságot.

Rovatok