Index Vakbarát Hírportál

Átalakították a Megyeri hidat

2022. december 23., péntek 21:27

A Magyar Közút figyelmeztette a közlekedőket.

A Magyar Közút immár második alkalommal alakította át karácsonyfává az M0-s autóúton található Megyeri hidat az ünnepi szezon alatt – áll a szervezet közleményében.

Azt írják, hogy a tavalyi év sikere után rengeteg pozitív visszajelzést kaptak, így nem volt kérdés, hogy idén is ezzel az egyedülálló látványossággal készülnek a karácsonyra. Energiatakarékossági okokból idén csak az alap díszvilágítását felhasználva váltott zöld színre a híd, de cserébe ezúttal mind a két pilont átszínezik két hétvégén át.

A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai első körben 2022. december 23–26. között, vagyis péntek, szombat, vasárnap és hétfő este váltanak zöld színre. Sőt, az első három napon mindkét pilon mindkét oldalára karácsonyi csúcsdíszt is kivetítenek a szakemberek

Zöld színű híd

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-jéig lesz zöld színű a híd. A kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, azaz a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

A közútkezelő munkatársai arra is felhívják a figyelmet, hogy

aki nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávban, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni

Hangsúlyozzák, az autósok az érintett napokon óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.

Rovatok