Index Vakbarát Hírportál

Kiefer Sutherland Szolnokon csap a húrokba

2022. december 26., hétfő 13:00

A Szolnoki Repülőmúzeumban lép fel Kiefer Sutherland brit–kanadai színész, countryzenész. A koncertre július 8-án kerül sor.

Bár Kiefer Sutherland neve nem egy cowboykalapos countryzenész képét idézi az ember elé rögvest, a 24-ből jól ismert színész már a kétezres években szorosabbra fűzte kapcsolatát a zenei világgal, mikor barátjával, Jude Cole-lal megalapították az Ironworks lemezkiadót. Bár a country iránti szerelme sokáig csak közvetetten jelent meg a nyilvánosság előtt, 2016-ban kiadta végre első teljes albumát Down in a Hole címmel, mely a stílus szerelmeseinek és a kritikusok egy részének hamar felkerült az ismétlési listájára.

Zenéje valódi, hangszeres country, idézve a blues és a gospel elemeit.

Tematikában sem hazudtolja meg magát a lemez, mivel a szerelem, az ital és az igazi, déli cowboylét együttese jellemzi a szövegezést. 2016-ot követve további két lemezt is kiadott Sutherland, egyiket Reckless & Me, a másikat Bloor Street címmel.

Van, akinek megy

Hogy ezek élőben valóban visszahozzák-e az útszéli bisztrók és a poros, naplementébe gázoló utak velőig amerikai élményét, az 2023-ban kiderül, mikor a countryzenész ellátogat Szolnokra, ahol a repülőmúzeum ad otthont egy estére dalainak. A múzeum ezt egy Facebook-posztban osztotta meg az emberekkel.

Karácsonyi meglepetésként, örömmel jelentjük be, hogy 2023-ban egy világsztár, Kiefer Sutherland ad koncertet a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban!

– olvasható a múzeum oldalán.

Nem ritka az eset, hogy egy színész átnyargal egy kis időre a zene irányába, vagy akár párhuzamosan futtatja azt a mozi és a tévé világával, de az már jóval ritkább, hogy sikeressé is váljon a műfajban. Természetesen már láttunk erre is példát, legyen szó Hugh Laurie-ről, Jennifer Lopezről vagy Jack Blackről, de inkább az a példa közismert, ahol a próbálkozás és a szándék megvan, de a végeredmény kevésbé tetszetős. Hogy Kiefer Sutherland melyik csoportot erősíti majd hosszú távon, arról meséljen a lemeze, vagy ő maga a koncerten.

(Borítókép: Kiefer Sutherland 2022. október 30-án. Fotó: C Brandon/Redferns)

Rovatok