Index Vakbarát Hírportál

Varangyok, rovarok, karate: hírességek híresen furcsa hobbijai

2022. december 30., péntek 14:04

Rovargyűjtés, Star Trek és karate – csak néhány azokból a furcsa hobbikból és szenvedélyekből, amelyeknek a mindenki által jól ismert művészek hódolnak szabadidejükben. Listánkban összeszedtünk néhányat azokból a jól ismert nevekből, akiknek hétköznapi szenvedélye kellően meglepett bennünket.

A hírességek többségének élete folytonos munka és utazás, a szabadidejükben ők is szeretik mégis olyan nem mindennapi dolgokkal szórakoztatni magukat, amelyek első látásra kellően elütnek a róluk alkotott képtől. Hogy kit mi visz rá egy-egy fura szokás elkezdésére, az sokszor rejtély marad, de már maguk a szenvedélyek listába szedése is elég ahhoz, hogy néhol a saját állunkat keressük a padlón.

Hajak, kések, babák

Katy Perry

A kedves, lendületes Katy Perry igazán átlagos lánynak tűnik abszolút nem átlagos szakmai pályájától eltekintve. Ezt egészen addig tartjuk is, amíg ki nem derül, hogy a toplistás énekes szórakozásból más hírességek haját gyűjti. Ennek köszönhetően tart otthon kolleginái, Taylor Swift és Miley Cyrus hajkoronájából is egy-egy tincset.

Angelina Jolie

Kedvenc Tomb Raiderünk sem egyszerű eset, bár az ő gyűjteményezési szenvedélye már kevéssé tinilányos, amire maga Lara Croft is elismerően bólogatna. Még édesanyja ültette el benne az érdeklődést, amiből később kialakult a szenvedély, miszerint Jolie különleges kések és tőrök után kutat szabadidejében. Ezt a hobbit fiának, Maddoxnak is továbbadta, aki már maga is rendelkezik néhány gyűjtői darabbal. 2008-ban a W magazinnak arról mesélt, hogy sokszor beszél a fiával arról, mennyire fontos másokat, a szeretteiket megvédeni,

valamint a szamurájkultúra is visszatérő téma közöttük.

Johnny Depp

Mindenki jól tudja, hogy Johnny Depp egyik legérdekesebb szakmai tulajdonsága, hogy számtalan különféle karakter bőrében láthattuk már törekvő újságírótól kezdve idétlen kalózon át egészen gyilkos borbélyig. Az átszellemülés kérdését tekintve minden színész máshogy készül fel egy-egy különleges karakterre. Depp erre egy speciális módszert alkalmaz, amelyhez köze van nem kevés Barbie és játék babának. A Ranker elmondása szerint a színész ezzel készül fel különféle megformálandó személyiségekre, valamint kezdetben ez segítette abban is, hogy a gyermekeivel játszhasson. A saját maga által alakított karaktereken kívül Deppnél akadnak High School Musical-, Beyoncé-, Paris Hilton- és Marilyn Monroe-figurák is.

Galambok, békák, rovarok

Mike Tyson

Bokszolói karrierje után több filmben is feltűnt a híres, tetovált arcú sportlegenda, de kevesen tudják, hogy a bokszon kívül egy másik sportnak is szívesen adózott szabadidejében, ami nem más, mint a versenyszerű galambreptetés. Tyson madárkáival több ízben indult megmérettetéseken. A „baddest men on the planet” örülne, ha ez a sport elterjedne a fiatalabb generáció körében is.

Paris Hilton

A szőke valóságshow-sztár esetében mindenki arra gondolna, hogy valami finom, elegáns vagy kecses szabadidős tevékenység ejtette rabul, de máris megfordul velünk a világ, amikor kiderül, hogy nem csupán hogy egyik jelző sem illik kedvenc hobbijára, hanem olyan dologgal üti el üresebb napjait, amit valószínűleg elég kevesen csinálnak rajta kívül a bolygón. Ez a valami pedig a békavadászat. Amikor csak teheti, gumicsizmát húz, és kimegy birtoka ingoványosabb részeire,

ahol vödörszámra fogja az ugrándozó teremtményeket, amelyeket végül szabadon enged, hogy legközelebb is levadászhassa őket.

Másik oldalról érdemes megjegyezni, hogy a békasportvadászaton túl szenvedélyesen gyűjti az antik rádiókat, amelyeket nem csupán megvásárol itt-ott, hanem saját maga fel is újít.

Claudia Schiffer

Hiába a modellek reflektorvilága, egy fura hobbi jobban leír egy embert, mint bármilyen sztárfotó. Hogy Schiffer milyen fura szenvedélynek hódol? Dobpergés… Rovarokat gyűjt. Igen, a szőke címlapmodell gyerekkora óta él-hal a rovarok világáért, bár kezdetben csupán pókokat kezdett felsorakoztatni otthon, idővel a hazai tárlat kibővült mindenféle és fajta ízeltlábúval, amelyet egy könyvtárnyi, rovarokkal foglalkozó szakenciklopédia-gyűjtemény támogat.

Vívás, ejtőernyőzés, karate

Will Smith

Kedvenc Oscar-díjas pofonosztónknak akad két kebelcimborája, név szerint Tom Cruise és David Beckham. Bár mind a hárman elég sűrű időbeosztással rendelkeznek, ami gátolja a közös kiruccanásokat, szerettek volna találni valamit, ahol összeköthetik a kellemest a hasznossal. A Daily Mailnek adott interjúban Will Smith elmeséli, hogy az idő hiányát tekintve azt vetette fel barátainak, eddzenek közösen. Tom Cruise-nak van egy terme, ahol időről időre összegyűlnek, tőrt rántanak, és vívással tartják karban magukat.

Nicole Kidman

A színésznő tehetsége felől sosem volt kétsége senkinek, legyen frappáns szerető, emlékezetkiesésben szenvedő feleség vagy olyan főgonosz, akinek a tekintete hideg, mint a sarkvidéki jég. Nicole Kidmanben mindig is volt valami elérhetetlenség, amit szemlátomást ő is érez. A földhözragadtság gondolata nem neki való, ahogy azt a The Telegraphnak is elmondta, ezért időről időre gépre száll, és ejtőernyőzni megy, mivel ez

a legközelebbi dolog a repüléshez.

Bob Barker

A televíziós műsorvezető, akit párszor már filmvásznon is láthattunk, nem az a fajta, akivel az ember szívesen kikezd. Amikor egy Adam Sandler-komédiában, amelyet nem nevezünk nevén, lepofozza a színészt, az nem csupán jó koreográfia. Barker a sport világában a harcművészetek nagy rajongója, közülük is a karate az, amely legközelebb áll hozzá. A The Price Is Right exházigazdája azon túl, hogy fekete öves mester, nem kisebb hírességtől tanulta a harcművészetet, mint magától a pörgő rúgások urától, Chuck Norristól.

Superman, Star Trek, World of Warcraft

Nicolas Cage

Nicolas Cage Superman iránti addikciója már-már közismert, ami anno akkora méreteket öltött, hogy a színész egyszer majdnem mozivászonra került mint Clark Kent. A produkció, amely Tim Burton kezei között indult volna virágzásnak, már csírájában elhalt, így a későbbi szellemlovas nem kaphatott többet, mint egy jelmezes próbafotózást. Cage sosem válhatott a Kripton bolygó szülöttévé nagyon nagy sajnálatunkra, így számára csupán a képregényhős logójával fémjelzett összes létező holmi maradt.

Rosario Dawson

Sötét zsaruk, Mandalorian, Daredevil és a Sin City – csak hogy néhányat említsünk a színésznő bluckbusterlistájából. Ha ezek után nem győztünk meg mindenkit arról, hogy Dawson odavan a képregény-adaptációkért és a sci-fi világáért, akkor talán a Star Trek iránti szenvedélye elég meggyőző lesz. Azon túl, hogy a sorozat minden apró részletét ismeri, és klingon nyelven is beszél, rendszeres látogatója a Comic Conoknak, mindezt pusztán kedvtelésből.

Mila Kunis, Henry Cavill

Ki más maradhatna zárásnak, mint kedvenc World of Warcraft-rajongóink? Mila Kunisról már régóta tudni lehetett, hogy imádja a videójátékokat, és egyik világi kedvence a Blizzard zászlóshajója. Több-kevesebb sikerrel ismerőseit és barátait is igyekezett bevonni ebbe a szenvedélyébe, de az igazi kérdés, hogy vajon Henry Cavill-lel vettek-e már részt közösen ostromban, vagy vadásztak-e kincsekre katakombák mélyén.

A színész, akit viccesen a „king of the nerds” címmel szoktak illetni, megannyi videójáték hatalmas szerelmese. Ő az, aki bizonyságot adott arról, hogy a 25. Witcher végigjátszása után az emberből valóban Ríviai Geralt lehet, képregényszerelemből viselhet valaki Superman-köpenyt, és a Warhammer-sorozatot is életre lehet kelteni, csak mert imádja az ember.

(Borítókép: Angelina Jolie 2019. október 9-én. Fotó: Tim P. Whitby / Getty Images)

Rovatok