Index Vakbarát Hírportál

Nem létező énekesek koncertje lesz Budapesten?

2023. január 1., vasárnap 16:54

Az International Anime Music Festival keretein belül öt virtuális előadót hoznak el Budapestre, a Papp László Sportarénába 2023. május 8-án. A világ körüli turné európai részén a speciális látványvilágú előadást 16 országba juttatják el kevesebb mint egy hónap alatt.

A virtuális előadók világa az európai és amerikai zenei kultúrában szokatlan jelenség. Felénk egyetlen igazán nagy előadó létezik ezen a piacon, név szerint a Gorillaz. Ezzel szemben Ázsia bővelkedik a kivetítőkön táncoló és éneklő lányformációkban, akiknek a számunkra talán szokatlan kultusza egyre nagyobb teret nyer, egyre nagyobb hallgatottságot generál.

Ezeknek a karaktereknek a felépített háttértörténetük és világuk közel annyira részletesre formált, mint egy-egy sorozatkarakteré, ez adja a dolog pikantériáját. Minél több dolgot adnak hozzá egy-egy virtuális előadó személyéhez, annál több kapcsolódási pont születik az előadó és a közönség között.

Túlteljesített elvárások

Az International Anime Music Festival, mely tulajdonképpen öt darab virtuális előadó közös, világ körüli koncertturnéja, különleges fény- és látványshow-val operál, miközben profi DJ-k szolgáltatják a zenét. Marty Tudor és Bob Ringe, a BASE Hologram, valamint az Anime Entertainment LLC alapítói izgatottak az új projekt kapcsán, elképeszti őket a nemzetközi animeközösségek ereje. Mint a szórakoztatóipar szakemberei – utóbbi, Bob Ringe olyan nevekkel dolgozott a múltban, mint Diana Ross, Bob Marley, Mark Ronson vagy Zakk Wylde – úgy érzik, ez az ágazat minden elvárást túlteljesített – áll a hozzánk eljuttatott közleményben.

A koncerten öt különféle virtuális előadó fog fellépni,

ketten szólóban, név szerint a VTuber zenei projekt, Kizuna AI Singeroid #kzn és a nyugati kultúrában is gyökeret vert GUMI. Duóban fellép az ellentéteket képviselő HiMEHINA, valamint az ikerpárból frissen alakult kettős, a LiLYPSE, végül pedig csapatban megjelenik a MaRINaSu.

Minden virtuális előadónak megvan a maga szokatlan háttértörténete, és ahogy az idő halad előre, a követők egyre többet tudnak meg róla, akár az easter eggek, akár egy hosszú sorozat karakterfejlődésének és kibontakozásának esetében. Ennek egyik állomása lesz a koncert 2023. május 8-án, melyet a Papp László Budapest Sportarénában rendeznek.

Rovatok