Index Vakbarát Hírportál

Két Netflix-film is lenyomta a Top Gun 2-t

2023. január 11., szerda 17:00

A Magyar Filmadatbázis nyilvánosságra hozta az egyes filmadatlapok megtekintési adatait.

A portál leírása alapján a toplistára csak azok a 2022-ben bemutatott filmek kerültek, melyek legalább 100 értékelést kaptak a felhasználóktól. A TOP 10-ben az első két helyen két romantikus Netflix-film – a Bíbor szívek és a Két világ között – áll és csupán a harmadik helyen végzett a Top Gun 2, ám ha a nézők értékeléseit vesszük alapul, Joseph Kosinski akciófilmje 87 százalékkal az első helyen áll.

A legtöbben a Sofia Carson és Chosen Jacobs főszereplésével készült Bíbor szívek (Purple Hearts) című romantikus filmre voltak kíváncsiak,

melyben egy feltörekvő zenész lány váratlan módon találja meg az igaz szerelmet egy katona karjaiban. Elizabeth Allen Rosenbaum alkotását 76 százalékosra értékelték, amivel a film az értékelések alapján épp csak lecsúszott a dobogóról.

A második helyen szintén egy Netflix-film, a Két világ között (The In Between) végzett, melyben egy fiatal lány túlél egy autóbalesetet, amiben meghal a barátja. Ezután úgy gondolja, hogy a fiú megpróbál kapcsolatba lépni vele a túlvilágról.

Az első helyezetthez hasonlóan ismeretlen alkotógárda könnyfakasztó sztoriját láthattuk, mely az értékelések tekintetében 75 százalékkal a megosztott 5. helyen áll.

Ez alapján úgy tűnik, 2022-ben a nézők legjobban a szerelemre vágytak, még ha nem is a legnagyobb sztárok megformálásban jutottak a szívre ható élményhez. 

A nézők szavaztak

A filmadatlapok megtekintési adatai alapján csupán a harmadik helyen végzett Joseph Kosinski blockbustere, a Top Gun: Maverick, viszont a legtöbb és legmagasabb értékelést - 87 százalék - ez a film kapta, így a portál adatainak alapján

a hazai nézők szerint a Top Gun 2 volt az év legjobb filmje.

A negyedik helyen Az elveszett város végzett Sandra Bullockkal a főszerepben, bár a tetszési indexe ennek a filmnek volt a legalacsonyabb, csupán 64 százalék. Végül az ötödik legkeresettebb filmnek bizonyult csupán az Avatar: A víz útja, ám 80 százalékkal lett ez a harmadik legjobb film a hazai nézők körében. A hatodik helyen egy újabb Netflix – és egy újabb, ezúttal spanyol romantikus – film, Az ablakomon át áll.

Ezek alapján az rajzolódik ki, hogy meglehet a streaming tartalmak előre törtek a nézettségi listákon, a közönség tetszését még mindig a hollywoodi alkotások nyerik el leginkább. A 8., 9. és 10. helyen olyan sikerfilmek végeztek, mint a szintén netflixes Hétvégi kirándulás, a Fekete telefon és Brad Pitt akciófilmje, A gyilkos járat.

Rovatok