Index Vakbarát Hírportál

Rendesen megnyirbálta könyvét Harry herceg

2023. január 14., szombat 14:19

Harry herceg azt mondja, hogy kihúzott részleteket most megjelent könyvéből, mert attól félt, hogy a királyi család soha nem bocsát meg neki. A The Daily Telegraph című brit lapnak azt nyilatkozta: „Lehetett volna két könyv is belőle.”

Ahogy az Index is megírta, a példátlan sikerű Harry Potter-regényfolyam egyes köteteinek megjelenése óta nem volt akkora kereslete könyvnek, mint Harry sussexi herceg héten megjelent memoárjának. A Spare című, 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában Tartalék címmel.

Harry herceg egy frissen megjelent interjúban most azt nyilatkozta, hogy megnyirbálta a mindent eláruló, Spare című memoárját: úgy döntött, hogy nem tesz közzé bizonyos részleteket, mivel tudta, hogy a családja soha nem bocsátaná meg neki, ha ezek nyilvánosságra kerülnének. Azt mondta a The Daily Telegraph című brit lapnak, hogy a Spare eredetileg kétszer ilyen hosszú volt, és elég anyaga volt ahhoz, hogy két könyvet írjon az életéről és a családjáról.

Az első tervezet 800 oldal volt, ez 400 oldalra csökkent. Lehetett volna két könyv is, fogalmazzunk úgy. A legnehezebb pedig az volt, hogy kiszedjünk bizonyos részeket.

Harry herceg hozzátette, hogy olyan dolgok történtek közte, valamint apja és bátyja között, amelyekről nem „akarja, hogy a világ tudjon”. „Nem hiszem, hogy valaha is megbocsátanák nekem” – idézi a szavait a Deadline.

Harry herceg könyve kedden jelent meg, miután több részlet is kiszivárgott belőle. Pénteken a Guinness World Records azt közölte, hogy a Spare minden idők leggyorsabban eladott non-fiction könyve lett, miután az első napon 1,43 millió példányban kelt el az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kanadában. 

A REKORDOT KORÁBBAN BARACK OBAMA NEGYEDIK KÖNYVE, AZ A PROMISED LAND (EGY ÍGÉRET FÖLDJE) TARTOTTA,

amely a megjelenés napján 887 ezer példányban kelt el.

A könyvben Harry herceg részletesen beszél mindenről, többek között az édesanyja halála miatti feldolgozatlan traumájáról, a mentális egészségével kapcsolatos küzdelmeiről és családi kapcsolatainak megromlásáról. A The Telegraphnak adott interjújában Harry herceg azt mondta, hogy a Spare-t nem azért írta, hogy megtámadja a brit monarchiát, hanem azért, hogy segítse az intézmény fejlődését. 

Rovatok