Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy legendás rockzenekar alapító tagja

2023. január 15., vasárnap 13:50

69 éves korában meghalt Robbie Bachman, a kanadai Bachman–Turner Overdrive rockzenekar dobosa – jelentette be bátyja és zenésztársa, Randy Bachman.

A kanadai rockegyüttes, a Bachman–Turner Overdrive alapító tagja és dobosa, Robbie Bachman haláláról szóló szomorú hírt bátyja tette közzé, aki tíz évvel idősebb nála.

Egy újabb szomorú távozás a BTO mögött dübörgő ütemé. Kisöcsém, Robbie csatlakozott anyához, apához és testvéremhez, Garyhez a másik oldalon. Talán Jeff Becknek szüksége van egy dobosra! Szerves része volt a rock ’n’ roll gépezetünknek, és együtt rengettük meg a világot

– írta Randy Bachman a zenekarról készült fekete-fehér fotó mellé.

A kanadai Winnipegben született Robin Bachman 1971-ben alapította a Brave Belt zenekart Randy és Chad Allan mellett, akik egy évvel korábban hagyták ott a The Guess Who zenekart. Később csatlakozott hozzájuk Fred Turner basszusgitáros, és két albumot vettek fel – írja a CNN.

Miután Chad Allan 1972-ben elhagyta a Brave Beltet, és egy másik Bachman testvér, Tim csatlakozott, a zenekar átnevezte magát Bachman–Turner Overdrive-ra, és ebben a felállásban hatalmas sikereket értek el.

A zenekar 1973-ban adta ki debütáló albumát, a sikert pedig a You Ain’t Seen Nothin’ Yet című szám hozta meg 1974-ben, a dal hetekig vezette a slágerlistákat. A négyfős zenekar három tagját a Bachman testvérek alkották, Stephen King is rajongott értük.

Rovatok