Index Vakbarát Hírportál

Gina Lollobrigida koporsója megérkezett a római városházára

2023. január 18., szerda 15:38

A 95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színésznőt csütörtökön 12 óra 30 perckor temetik Rómában.

Az Index is megírta, hogy 95 éves korában meghalt Gina Lollobrigida olasz színésznő, az „isteni Lollo”, Hollywood aranykorának egyik utolsó szemtanúja, aki még együtt szerepelt olyanokkal, mint Humphrey Bogart, Rock Hudson, Yul Brynner és Frank Sinatra, és akinek az élete második felében magánélete és személyisége sokkal érdekesebb, emlékezetesebb, maradandóbb volt, mint tengerentúli filmszerepei.

Az olasz sajtó szerint a színésznő temetése január 19-én, csütörtökön lesz. A temetés 12:30-kor kezdődik. Lollobrigida temetési szertartását Rómában, a Piazza del Popolo-templomban tartják, amelyet a Művészek templomának is neveznek. 1953 óta tartanak itt hetente istentiszteletet, amelyre elsősorban a művészeti világból érkezők látogatnak el. 

Gina Lollobrigida koporsóját a római városháza ravatalozójában állították fel. A koporsót január 18., szerda 10 órától este 19 óráig, illetve a temetési szertartás előtt, csütörtökön reggel 9.30-tól 11.30-ig lehet megtekinteni, és tisztelegni a színészlegenda előtt.

Róma polgármestere, Roberto Gualtieri a Piazza del Campidoglióban beszédében úgy fogalmazott: „Gina Lollobrigida halálával az olasz és nemzetközi mozi igazi sztárja távozik tőlünk. Filmjeivel és színészetével joggal lépett be az ország történelmébe és kollektív emlékezetébe.”

(Borítókép: Gina Lollobrigida néhai olasz színésznő koporsója a római városházán felállított ravatalon 2023. január 18-án. Fotó: MTI / EPA / ANSA / Massimo Percossi)

Rovatok