Index Vakbarát Hírportál

Farsangi programokkal várja a látogatókat a fővárosi állatkert

2023. január 31., kedd 18:25

Farsangi programokkal, köztük táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel, állattréningekkel és kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton és vasárnap.

A Barlangteremben jelmezbált tartanak a Bóbita Band Állatok farsangja című interaktív előadásával, illetve a Csürrentő Együttes táncházával, amelyhez családi tánctanítás is kapcsolódik  közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Mint írják, lesz arcfestés, farsangi kézműveskedés, színezősarok, állati helyszínelés, illetve a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete jóvoltából Teddy Maci Kórház is.

A jelmezben vagy farsangi álarcban érkező 14 éven aluli gyermekek ezen a két napon jelképes áron, 200 forintos jeggyel látogathatják az Állatkertet.

A farsangi hétvégén két helyszínen is közös fotókat lehet majd készíteni cosplay jelmezesekkel, és fel lehet ülni a patinás, 115 éves „falovas” Schäftner-körhintára is. Mindkét nap 13 órai kezdettel a főkaputól jelmezes karneváli felvonulás indul körbe az állatkertben – áll a közleményben.

Szombaton és vasárnap is hét-hét állatbemutató, tréning, illetve látványetetés lesz, többek között a pingvineknél, az oroszlánfókáknál és a denevéreknél, valamint látványos program keretében láthatók lesznek a Cápasuli cápái.

Mint kiemelik, érdemes lesz meglátogatni az állatkert újdonságait, például a Pálmaházban helyet kapott dolmányos hangyászokat. Ezt az állatfajt nyolc évtizednyi szünet után láthatja újra a közönség.

Rovatok