Index Vakbarát Hírportál

Mégis lehet külföldi főigazgatója az Operaháznak

2023. február 13., hétfő 19:25 | aznap frissítve

Nyilvánossá vált a Magyar Állami Operaház főigazgatói címére kiírt pályázat. A következő ötéves ciklusra vonatkozó feltételek között korábban első helyen szerepelt a magyar állampolgárság, ez a legújabb kiírásból már hiányzik.

Mint azt az Index korábban megírta, a Magyar Állami Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére 2022 augusztusában kiírt pályázat 2022 decemberében eredménytelennek bizonyult, ezért új pályázat kiírására volt szükség.

Korábban az is felmerült, hogy a kultúráért is felelős minisztérium vezetője akár külföldi vezetőt sem tart elképzelhetetlennek.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter korábban úgy gondolta, hogy angolul is megjelentetik a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára kiírt pályázatot, az végül meg is jelent a kormány.hu oldalon, ahol a Kulturális és Innovációs Minisztérium aktuális pályázatai olvashatók.

Szempontok a jelentkezéshez

Mint arról az Index is beszámolt, a jelenlegi főigazgató, Ókovács Szilveszter megbízatása 2023. február 14-én jár le, mandátumát megbízott főigazgatóként 2023. július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig hosszabbította meg Csák János.

A kulturális és innovációs miniszter által kiírt új pályázat a 2023. február 15. és 2028. február 14. közötti időszakra vonatkozik.

A pályázatnál előnyt jelent

Ismereteink szerint a jelenlegi főigazgató megfelel ezeknek az elvárásoknak.

(Borítókép: Ókovács Szilveszter 2022. november 17-én. Fotó: Karip Tímea / Index)

Rovatok