Index Vakbarát Hírportál

Előkerült Olivia Newton-John utolsó felvétele

2023. február 18., szombat 16:50

Február 17-én jelent meg Olivia Newton-John és Dolly Parton duettje, melyben Parton híres dalát, a Jolene-t énekelték el közösen. Ez az utolsó ismert zenei felvétel, melyet Newton-John a halála előtt készített.

Olivia Newton-John 2022. augusztus 8-án a kaliforniai birtokán halt meg. Az akkor 73 éves színész-énekes régóta küzdött rákkal, melyet többször legyőzött, ám az időről időre visszatért.

Bár 2022 szeptemberében a család már tartott egy privát búcsúztatót Newton-Johnnak, az ausztrál Victoria állam felajánlt nekik egy nagy állami temetést, melyet most, 2023. február 26-án fognak megtartani Melbourne-ben.

Egy héttel korábban jelentették meg Newton-John utolsó zenei felvételét. Egy YouTube-videó tanúsága szerint közösen énekli Dolly Partonnal utóbbi híres szerzeményét, a Jolene-t. Bár a dalt anno Parton írta, és 1973-ban jelent meg, három évre rá, 1976-ban a színésznő is kiadta saját verzióját, ami szintén hatalmas sikert aratott.

A két énekes jó barátságot ápolt az évek alatt, így a közösen előadott Jolene egy méltó befejezés.

A videó elején mindketten arról beszélnek, hogy nagyon izgatottak a közös felvétel miatt, Parton pedig azt is elmondja, hogy Olivia Newton-John volt mindig is az egyik legnagyobb kedvence.

Végig szoros kapcsolatban maradtunk az évek során, és büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek ennek a duettnek

– fogalmazott. 

Rovatok