Index Vakbarát Hírportál

Új tehetségkutató indul, különleges kiírással

2023. február 21., kedd 15:33

NagyElőadó címmel könnyűzenei tehetségkutató indul egyetemi zenekaroknak, amelynek nem titkolt célja a kollégiumi koncertkultúra újjáélesztése és a feltörekvő tehetségek felkarolása.

Ne csak ülj a nagy előadóban, légy te a NAGY ELŐADÓ! – szól az új tehetségkutató szlogenje. A szervezők minden olyan zenekar jelentkezését várják, melynek legalább egy tagja hallgatói jogviszonnyal rendelkezik az ELTE-n vagy a BME-n.

A zenekarok nemcsak megmutathatják magukat közönség előtt, de

fesztiválokon való fellépési lehetőségekkel

és a zsűri szakmai véleményével felvértezve építhetik tovább a karrierjüket és ismertségüket. A győztesek felléphetnek a Campus fesztiválon, a Művészetek Völgye Fesztivál Poket udvarában, illetve az Ördögkatlan Fesztiválon, a különdíj pedig egy zenekari fotózás.

Ha esetleg a zsűri mégsem őket ítélné a legjobbnak, még mindig számíthatnak a közönségre, amely beszavazhatja őket a döntőbe, ahol a közönségdíj sorsát – ami szintén egy fellépési lehetőség az Ördögkatlan Fesztiválon – a hallgatóságra bízták a szervezők. Ezen a versenyen nemcsak a versenyzők, de a szavazók is nyerhetnek, hogy pontosan mit, az az élő koncertek helyszínén derül majd ki.

A zsűri tagjai Agócs Márton (aurevoir.), Lipics Gergely (Punnany Massif), Mózner László (Blahalouisiana) és Vitáris Iván (Ivan & The Parazol). A jelentkezési határidő 2023. március 12. A BME elődöntő március 30-án lesz a Bercsényi Kollégiumban, az ELTE elődöntő április 20-án az ELTE kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában. A döntőre május 11-én kerül sor a MU Színházban.

Rovatok