Index Vakbarát Hírportál

Összeállt a valaha volt legerőszakosabb sorozatok és hidegvérű gyilkosok listája

2023. március 2., csütörtök 11:35

Manapság egymás után jelennek meg a drámaibbnál drámaibb, kegyetlenebbnél kegyetlenebb sorozatok. Némelyik szériában azonban a vártnál is több vér folyik, és a kelleténél több ember hal meg. Íme a legbrutálisabb műsorok és leginkább erőszakos karakterek listája.

A theslotbuzz.com tizenöt népszerű bűnügyi sorozatot vizsgált: a portál arra volt kíváncsi, hogy az adott szériákban részenként hány haláleset vagy gyilkosság történik, de azt is kiderítették, ki a valaha volt legerőszakosabb antihős.

Legtöbb gyilkosság

  1. Gotham (1385 gyilkosság)A felmérést végző oldal arra a következtetésre jutott, hogy a Gotham az a krimi, amelyben a legtöbb gyilkosságot követték el. Összesen 1385 emberölés történt öt évad alatt, ez epizódonként közel 14 esetet jelent. A 2014-ben bemutatott szuperhősös krimisorozat Bruce Wayne-ről szól, mielőtt Batman lett volna.
  2. Dexter (920 gyilkosság)A második helyen a Dexter áll, összesen 920 gyilkossággal, és epizódonként átlagosan 10 öléssel. Ez a 2006 óta futó, nyolcévados széria Dexter Morgan sorozatgyilkos kettős életét mutatja be. A műsor a tavaly januári fináléval ért véget.
  3. Ozark (241 gyilkosság)A Netflix Ozark című krimisorozata a harmadik helyen áll 241 elkövetett emberöléssel, epizódonként átlagosan 5,5 gyilkossággal. A sorozat egy pénzmosási szállal indít, amely Marty Byrde áthelyezéséhez, valamint a helyi bűnözőkkel való összefonódásához vezet.

Negyedik helyen a Breaking Bad – Totál szívás című sorozat áll, összesen 173 halálesettel. Ötödik a Better Call Saul 98, míg hatodik a Lucifer 55 öléssel. Hetedik helyet kapta 46 esettel a Sherlock, míg nyolcadikat a Riverdale: ebben a sorozatban 44 haláleset történt. Kilencedik lett a Power 32, míg tizedik a Peaky Blinders 23 gyilkossággal. Az utóbbi kifejezetten kevésnek tűnik, hiszen a hat évadot megélt sorozatban nem finomkodtak egymással a karakterek…

Legkegyetlenebb szereplők

  1. A portál kiderítette, hogy a Gothamból ismert Eduardo Dorrance, más néven Bane minden idők legerőszakosabb krimiszereplője. Nevéhez 336 gyilkosság fűződik. A Delta Force vezető tagjaként és Gotham Cityben tevékenykedő szupergonoszként Bane a tévésorozatban történt gyilkosságok közel 25 százalékáért felelős.
  2. Arthur Mitchell a második legerőszakosabb krimiszereplő, hiszen a Dexter című sorozatban 279 embert ölt meg. A sorozat négy évada alatt – fő antagonistaként – az elkövetett gyilkosságok több mint 3 százalékáért felelős. Ez majdnem kétszerese annak a 141 embernek, akit a főszereplő Dexter Morgan ölt meg.
  3. A harmadik helyen Darlene Snell áll 63 áldozattal az Ozark című műsorban. Bár a mexikói drogkartell, a Lagunas felelős 124 gyilkosságért, de Darlene Snell az, aki egyedül ölte meg a legtöbb embert a szériában, beleértve a férjét is.

Walter White a Breaking Bad című sorozatban 32 embert ölt meg. Marco Salamanca a Better Call Saulban 27 ember életét oltotta ki. Henry a Vincenzóban 14 halálesetért felelős. Jim Moriarty 13 embert nyírt ki a Sherlockban. Penelope Blossom, a Riverdale karaktere 10, míg Ghost, a Power szereplője 9 embert ölt meg. Tommy Shelby, a Peaky Blinders főszereplője szintén 9 gyilkosságot követett el.

Rovatok