Index Vakbarát Hírportál

Új Harry Potter-könyv érkezik

2023. március 3., péntek 19:07

Az Animus Kiadó közösségi oldalán tett bejelentést egy új Harry Potter-könyvről, amely nem a franchise folytatása vagy előzménye, hanem egy kétszáz oldalas enciklopédia lesz, amit Varázsalmanach címen kell majd keresni ősztől a könyvesboltokban.

Nemrégiben jelent meg a Harry Potter-univerzum legújabb dobása, a Hogwarts Legacy, amely már a hivatalos megjelenés előtt világrekordot döntött, sikere pedig azóta sem hagyott alább. Ez azonban még nem minden, az idei évben ugyanis J. K. Rowling újabb Harry Potter-könyvet dob piacra, ez azonban most más lesz, mint a többi. 

Varázsalmanach néven érkezik a Harry Potter varázsvilágának első hivatalos mágiakézikönyve – jelentette be Facebook-oldalán a magyar változat kiadója, az Animus Kiadó.

Amint azt ígérik, J. K. Rowling írónő legújabb szerzeményéből „minden kiderül”. Az olvasók részletes tudást szerezhetnek majd a szereplőkről, a Roxfortról, a varázsvilág intézményeiről, a varázslényekről, növényekről és a varázslatokról is.

Arra is fény derül, hogyan néznek ki az egyes szereplők ruhái, mi a patrónusuk, vagy hogy mit árulnak a Weasley Varázsvicc Vállalatnál. A könyv színes, részletgazdag illusztrációkkal lesz ellátva, amiről néhány képet már megosztott a magyar kiadó.

(Borítókép: J. K. Rowling. Fotó: Stuart C. Wilson / Getty Images Hungary)

Rovatok