Index Vakbarát Hírportál

Országos bélyegkiállítást rendeznek a nyáron Tatán

2023. március 4., szombat 16:50

Országos bélyegkiállításnak lesz a házigazdája június 30. és július 2. között a tatai Güntner Aréna Városi Sportcsarnok. Ezen a rendezvényen adják át az előző év legszebb magyar bélyegének tervezői és kivitelezői díját is.

Bencefiné Vaszkó Éva, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének (MABÉOSZ) alelnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az eseményhez kapcsolódva a Magyar Posta két, tatai nevezetességeket ábrázoló címletes bélyeget bocsát ki, borítékkal és bélyegblokkal együtt.

Ezeket a gyűjtők első napi bélyegzéssel is elláthatják a helyszínen felállított alkalmi postahivatalban.

A kiállításon adják át a 2022-es év legszebb magyar bélyegének tervezői és kivitelezői díját, szombaton pedig ifjúsági napot tartanak. Az utolsó napon talál majd gazdára a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének vándordíja.

A kiállításon mintegy hatszáz négyzetméternyi felületen mutatnak be nemzetközi szabványoknak megfelelő, tematikus gyűjteményeket.

A magyar bélyeggyűjtő társadalom évente megrendezett seregszemléjét a Víz, Zene, Virág Fesztivállal egy időben tartják meg.

A hivatalosan 21. Temafila Tata Tematikus Bélyegkiállítás nevet viselő program megrendezését a tatai önkormányzat és a Magyar Posta támogatja.

Rigó Balázs alpolgármester elmondta: nem először rendezik meg Tatán ezt az eseményt, ugyanis 2015-ben is itt volt az országos bélyegkiállítás, akkor az Eötvös József Gimnázium sportcsarnokában, és szintén a Víz, Zene, Virág Fesztivál hétvégéjén – olvasható a városi önkormányzat honlapján.

Rovatok