Index Vakbarát Hírportál

Különleges kívánságot fogalmazott meg halála előtt Dunai Tamás

2023. április 1., szombat 06:32

Dunai Tamás családja a március 29-i budapesti szertartás után a férfi szülővárosában is búcsút vesz a művésztől, s a napokban hamvai egy részét Mohácson is eltemetik. Halála előtt a Jászai Mari-díjas színész ugyanis azt mondta a szeretteinek, hogy a Baranya megyei településen is szeretne örök nyugalomra lelni.

„Mohácson is búcsút veszünk tőle, részben az ő korábbi kívánsága alapján, részben a máig Mohácson és környékén élő családtagok kérésére. Mivel díszpolgári címet kapott ott korábban, a város vezetése is képviselteti majd magát” – erősítette meg a hírt a Blikknek az egyik gyászoló családtag.

Dunai Tamás több szállal kötődik Mohácshoz, édesapja, Dunai Nándor például egyike volt azoknak, akik 1956-ban, az életük kockáztatásával mentették az embereket a Mohács-szigeten. „Az érettségiig ott éltem. Ott telt a gyerekkorom, ott voltam először szerelmes, ott tanultam meg úszni, zenélni” – mesélte a jeles előadó a hot!-nak adott interjúban. A színész 2016-ban kapott díszpolgári címet Mohácstól.

Ahogy arról az Index is beszámolt, február végén tragikus hirtelenséggel meghalt Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. A színész 73 éves volt, a halálhírt a színész családja hozta nyilvánosságra. Dunai Tamást 2022-ben választották a Halhatatlanok Társulata tagjává.

Nem Dunai Tamás az első magyar híresség, akinek a hamvait kettéosztották: Kóbor János kérésére a hamvait a Balatonba szórták, de a maradványok egy része a Szent István Bazilikába került. Szabó Magda hamvait is szétválasztották, írja a Blikk.

Rovatok