Index Vakbarát Hírportál

Szulák Andrea: Legyünk őszinték, nem én vagyok a Tina Turner

2023. április 30., vasárnap 10:00

Az ország egyik legjobb mentora a Sunday Brunch és Csiby Gergely vendége: Szulák Andrea nemcsak édesanyaként tudja, milyen az, amikor egy gyermeknek segítségre van szüksége. Az ének iskolájában egy ország zárta őt a szívébe. Most arról mesél, milyen az élete, miért nem vágyik vissza a televíziózás világába.

Szulák Andrea énekes, színész, televíziós személyiség. Olyan sok színpadon megfordult már, és annyi képernyőn szerepelt, hogy tőle hitelesen hangzik, amikor azt mondja:

Nem irigylem a mai fiatalokat, mert konkurenciaharc zajlik. Ma sok értéktelenségen van fókusz. Aggasztó, amikor egy középiskolás influenszernek több százezres követője van, és nagyon sok pénzt kap a gyártóktól azért, hogy reklámozzon valamit. Ebből előbb vagy utóbb baj lesz.

Azért van önkritikája is, hiszen olyat csak kevesen mernek ma kimondani, hogy bár a képernyőn önazonosnak tartja magát, s hogy őt valójában nem a tévé alkotta meg, hiszen mögötte már volt tudás aktív előadóként, színpadi tapasztalatokkal, és ezeket gátlástalanul tudta is kamatoztatni, mégis úgy fogalmaz, hogy:

Tóth Andiból lehetne világsztár is...

Szulák Andrea arról is megosztja gondolatait, hogy manapság egyre több fiatal, tehetséges énekes hagyja abba az éneklést. Szerinte Tóth Andrea azért döntött így, mert „egyedül van, nagyon egyedül. Az ilyen tehetségekhez nagyon profi, tisztességes szakemberekre volna szükség. Akik segítik őt, egyengetik az útját. A jó példa erre Rúzsa Magdi.

Tóth Andiból lehetne világsztár is... 

Valakit ráadásul nemcsak lelkileg, hanem olykor anyagilag is támogatni kell. Nagyon sok menedzser ugyanakkor inkább csak hasznot szeretne húzni az általa támogatott személyből. Megpróbálja eladni, mint egy terméket.”

Színpadon a PEZETA

A Sunday Brunch adásából az is kiderül, hogy Szulák Andrea nem politizál, merthogy ahhoz nem tartja magát elég dörzsöltnek. Azt is bevallja, hogy azt sem tudja, kik vannak és milyen pozícióban a Petőfi Zenei Tanácsban, a testületben, amely manapság meghatározza a magyar könnyűzene irányát. Azt mondja, mivel ebben a tanácsban egyetlen nő sem kapott helyet, hogy 

én nagyon konzervatív lány vagyok, nem akarom az észt osztani a férfiak között.

Beszél a hitéről is, valamint arról, hogy a nagyon kritikus pillanatokban mindig érkezik válasz az általa feltett kérdésekre, és ez mindig a lehető legjobb irányba tereli az életét. A beszélgetésből az is kiderül, 

A tavaszi évadban vasárnaponként Csiby Gergely színművész, rendező köszönti a Sunday Brunch nézőit. Vendégeivel a hétvégéhez illő könnyed vagy éppen nagyon is komoly témákról és történetekről beszélget.

Ha valaki lemaradt volna az előző évadokról, ide kattintva elkezdheti visszanézni.

  (Borítókép: Szulák Andrea. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

x

Rovatok