Index Vakbarát Hírportál

Befutott Christopher Nolan új filmjének nagy előzetese

2023. május 8., hétfő 16:15

Napjaink egyik legfelkapottabb filmrendezője, Christopher Nolan egy életrajzi drámával igyekszik kasszát robbantani a mozik pénztárainál idén nyáron: ez lenne az Oppenheimer című film, amely az atombomba atyjaként ismert J. Robert Oppenheimer életébe ad bepillantást nem kevés drámával megfűszerezve. Most befutott a film nagy előzetese, amely néhány óra alatt kétmillió megtekintést ért el YouTube-on.

Az Oppenheimer a tervek szerint 2023. július 21-én jelenik meg az Egyesült Államokban. A főszerepet a Peaky Blinders című sorozatból Cillian Murphyre osztották, mellette az alábbi hollywoodi híresség tűnnek fel az alkotásban:

A filmnek Nolan írta a forgatókönyvét is, és valószínűleg rendesen beleásta magát a második világháborús témákba, nem is olyan meglepő, hogy állítólag következő filmjét szintén a korszak egyik ikonikus történése ihlette. Ez pedig nem más, mint az atombomba feltalálása, méghozzá Julius Robert Oppenheimer szemszögéből – adta hírül korábban a Deadline magazin.

Oppenheimer zsidó származású amerikai tudós, egyike azoknak a fizikusoknak, akik szerepet játszottak az atombomba kifejlesztésében. Az ő vezetésével robbantották fel az első atombombát 1945. július 16-án Új-Mexikóban, ez pedig egy olyan pillanata volt a közelmúltnak, amely örökre megváltoztatta a világot.

A fizikus gyermekkorában sokat betegeskedett, zsenialitása pedig sokszor szellemi egészségének rovására ment, így felmerül a kérdés, hogyan merték rábízni az atombomba megépítésének feladatát.

Rovatok