Index Vakbarát Hírportál

Havas Henrik elmondta véleményét a mentőkről, akik nem mentek ki Gálvölgyi Jánoshoz

2023. május 12., péntek 13:37

Havas Henrik közösségi oldalán mondta el véleményét a mentőkről, akik nem mentek ki Gálvölgyi Jánoshoz. Mint mondta, most nem Pintér Sándorral, az egészségügyért felelős rendőrrel vagy a Fidesz egészségpolitikájával kell foglalkozni, mert egy diszpécser döntött erről. Biztos benne, hogy az eset után levonják a tanulságokat, mert „a rendszerben hiba van”.

Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművész szerdán rosszul lett, légzési nehézségekkel küzdött, ezért családja kórházba vitte, ahol lélegeztetőgépre került. A család közleménye szerint Gálvölgyi állapota súlyos, de stabil.

A színész jóbarátja, Havas Henrik közösségi oldalán azt írta, „optimista vagyok, mert János már volt hasonló helyzetben, és nagyon gyorsan talpra állt”.

Ami a mentőket illeti, akik egyórás várakozás után sem mentek Jánosért, én nagyon azt ajánlom, hogy most senki ne foglalkozzon se Pintér Sándorral, az egészségügyért felelős rendőrrel, se a Fidesz egészségpolitikájával, mert most nem erről van szó! Egy ember, egy diszpécser döntött, utólag kiderült, hogy helytelenül. Biztos vagyok benne, hogy levonják a tanulságokat, mert a rendszerben hiba van

– tette hozzá Havas, aki elmondása szerint rengetegszer sérült meg a sportból kifolyólag, azonban ilyenkor nem is a fájdalom, hanem az zavarta, hogy naponta tízszer, tizenötször el kellett mondania, mi történt vele.

Úgyhogy nyugalom, hagyjuk békén a Gálvölgyi családot, várjuk a jó híreket

– zárta bejegyzését.

A mentőszolgálat vizsgálja Gálvölgyi esetét

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón újságírói kérdésre reagált a Gálvölgyi-esetre. Mint mondta, vizsgálat zajlik, amit később nyilvánosságra fognak hozni. A mentők Gálvölgyi esetét 2-es prioritási kategóriába sorolták, az 1-es jelenti a közvetlen életveszélyt.

A bejelentő egy másik településről telefonált, ezért a beteg mellett tartózkodót felhívták pontosítás miatt. A miniszter szerint az a kérdés, hogy hibázott-e a mentősirányító, amikor nem az azonnali riasztási kategóriába sorolta Gálvölgyi János esetét.

Rovatok