Index Vakbarát Hírportál

Forgatás közben meghalt Ray Stevenson

2023. május 22., hétfő 19:30

58 éves korában, Olaszországban, egy film forgatása közben meghalt Ray Stevenson. Az északír színész néhány hónapja még az 1242 – A Nyugat kapujában című filmen dolgozott, akkor interjút is készítettünk vele.

Az olasz La Repubblica közölte Ray Stevenson halálának hírét hétfő este. A lap szerint a színész a napokban Ischia szigetén a Cassino in Ischia című film forgatásán vett részt, szombaton azonban betegség miatt kórházba kellett szállítani. Azt követően az állapota folyamatosan romlott, és

hétfő reggel meghalt.

Az olasz lap beszámolójából nem derült ki, hogy pontosan mi okozta Ray Stevenson halálát. A színész sajtósa a Variety amerikai lapnak is megerősítette, hogy a hír igaz. 

Ezekben a filmekben szerepelt

Ray Stevensonnal idén januárban közölt egy hosszú interjút az Index, amelyben az 1242 – A Nyugat kapujában című filmről beszélgettünk vele.  A színész a még készülő filmben Cesareani bíborost alakítja, és nem mást váltott a szerepben, mint Kevin Spacey-t. Az alkotás előreláthatóan 2023 őszén debütál. 

Stevensont sokan láthatták egyebek mellett a Róma című ikonikus filmsorozatban, a Hullagyáros című alkotásban vagy A Megtorló – Háborús övezet című Marvel-filmben is. 

A Marvel-moziuniverzumon belül Ray Stevenson szerepelt a Thor-filmekben is, valamint az Ahsoka című Star Wars-sorozatban (ez az alkotás szintén idén jelenik meg). A Star-Wars univerzum animációs filmjeihez is a hangját adta. 

1997 és 2005 között Ruth Gemmell színésznővel élt házasságban. 2005 óta a sajtóhírek szerint Elisabetta Caraccia olasz antropológusnővel élt együtt, akivel három közös gyermekük született.

Rovatok