Index Vakbarát Hírportál

Először szólalnak meg együtt az Aranybulla alkotói, és mindent elmondanak

2023. május 27., szombat 09:20

Először szólal meg együtt az országos médiában az Aranybulla dramatizált filmsorozat rendezője és operatőre. Ez az a sorozat, amelyik 2022-es megjelenését követően kapott hideget és meleget, de leginkább hideget. Kriskó László rendező és Csincsi Zoltán operatőr az Index kultúra rovatának podcastműsorában beszél arról, miért csak most szólalnak meg, és mit gondolnak a filmsorozatot, valamint az őket ért kritikákról.

Sajtótörténeti pillanatoknak lehetünk (fül)tanúi ebben a podcastban. Az arútluK két vendége, Kriskó László és Csincsi Zoltán nem magyarázkodni érkezett, és nem is számonkérni az őket, valamint az Aranybulla című dramatizált filmsorozatot ért kritikákat.

Szembesítés és elemzés

Ebből a beszélgetésből pontosan megtudjuk, hogyan élték meg, amikor felkérést kaptak: készítsenek dramatizált filmsorozatot a magyar történelem egyik fontos eseményéről, amely II. András uralkodásának, a nemesség kialakulásának idejében játszódik, néhány évtizeddel a mindent elpusztító tatárjárás előtt. De azt is elmondják, miért érzik igaztalannak vagy éppen jogosnak az őket ért kritikákat.

Az Aranybulla jelenleg 1,1-es rankinggel áll az IMDb értékelésén, ami azért felveti annak kérdését, hogy vajon mennyire szakmaiak azok a vélemények, amelyek alapján ez az eredmény kijön. A filmsorozatról amúgy az Index sem írt kedvező kritikát, sőt – és ez a podcastban elő is kerül.

Ez a podcast azért is sajtótörténeti beszélgetés, mert hiánypótló. Éppen arról szól, hogy lehet és érdemes beszélgetni alkotóknak és ítészeknek arról, amit esetleg másként látnak.  

A beszélgetésből kiderül az is, hogy

Aki lemaradt volna az arútluK podcast előző adásáról, vagy újra meghallgatná a beszélgetést, az ide kattintva megteheti.

(Borítókép: Kriskó László és Csincsi Zoltán. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok