Index Vakbarát Hírportál

Vajon miért jár a férfi titkos, zárt körű klubba? Van rá magyarázat

2023. december 9., szombat 09:52

Nem minden erotikus film erotikus, de tény, a filmipar már régen felismerte annak jelentőségét, hogy olykor a testiség naturális ábrázolása is elvisz egy-egy alkotást. Ha nem is a siker felé, de a nézettségnek jót tehet. Vagy nem. Erről beszélgettünk az arútluK legfrissebb adásában.

Belehúzott a spanyol filmgyártás. Nem kicsit, nagyon. Ontják a filmeket, sorozatokat – és nincsenek tabuk. A Direct One csatornáján látható, amúgy 2019-ben forgatott sorozatuk erotikus. Címe: Az ösztönök hálójában.

Ösztönös sorozatok

Csupa olyan kérdés, amire van válasz. Nem is egyféle. De a lényeg éppen ez: van miről beszélni. Ezt tettük az Index kulturális rovatának arútluK című podcastjában.

Az erotika, a meztelenkedés, a naturális ábrázolás mindig is a filmkultúra része volt. Bizonyos alkotások merészebbek, mások puhábbak, de ami biztos: egy film attól még nem lesz erotikus, hogy ezt a jelzőt akasztják rá.

A beszélgetésben számos olyan példa és utalás szóba kerül, amely megbotránkoztatta a közönséget, de az is lehet, csupán a kritikusok tolla fogott vastagon, amikor szemügyre vettek egy-egy filmet, alkotást. 

És arról is beszélgettünk, hogy mitől más hangulatúak a spanyol filmek, miért húzódhat mögöttük némi bánat vagy szomorúság, valamint arról,

Aki lemaradt volna az arútluK podcast előző adásáról, ide kattintva meghallgathatja.

Ez a támogatott szerkesztőségi tartalom a Direct One közreműködésével jött létre.

Rovatok