Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Scorpions egykori dobosa

2024. január 9., kedd 21:56

Meghalt James Kottak, a Scorpions és a Kingdom Come korábbi dobosa. A zenész 61 éves volt.

Gyászol a zene világa, ugyanis James Kottak, a Scorpions és a Kingdom Come dobosa kedd reggel, 61 éves korában Louisville-ben meghalt. A szomorú hírt – amelyet a TMZ is megerősített – a lánya, Tobi közölte.

A pontos körülményekről egyelőre nincsenek részletek, ahogy a halál okát sem tudni.

Kottak akkor szerzett magának ismertséget, amikor 1996-ban csatlakozott a kemény rockot képviselő német Scorpionshoz. Később ő lett az együttest leghosszabb ideig szolgáló zenész, egészen 2016-ig dobolt a bandában, ám akkor kirúgták az alkoholizmusa miatt.

Később, 2022 októberében beszélt a problémáiról, valamint arról is, hogy hiába próbálkozott, nem tudott teljesen lemondani az alkoholról.

Bár más zenekarokkal is turnézott, mint például a Krunk, a Montrose, a Wild Horses, a Buster Brown, a Warrant vagy a Dio, a Scorpions előtti időszakból sokan onnan ismerték, hogy ő volt a Kingdom Come eredeti dobosa, amely zenekar az 1980-as években jelentős hatást gyakorolt a Led Zeppelin-stílusú zenéjével.

Kottak magánélete sem volt botrányoktól mentes, 1996 és 2010 között Tommy Lee, a Mötley Crüe alapítójának húga, Athena volt a felesége, akivel később nagy harcot vívott fiuk, Matthew felügyeleti jogáért.

Magyarországra jön a Scorpions

Kedden derült ki, hogy a Scorpions június 29-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. Minden idők egyik legsikeresebb hard rock zenekara Love at First Sting című albuma megjelenésének 40. évfordulója alkalmából érkezik a magyar fővárosba.

Rovatok