Index Vakbarát Hírportál

Centiken múlt a tragédia, napvilágra került Hugh Grant legsötétebb forgatási titka

2024. május 7., kedd 15:14

Nem ritka, hogy a színészek életveszélybe sodorják magukat a forgatások közben. Most Mike Newell idézi fel, hogy a Négy esküvő és egy temetés majdnem tragédiába fulladt.

Hugh Grant majdnem meghalt a Négy esküvő és egy temetés forgatása közben árulta el a film rendezője. Több brit sztár, köztük Jim Broadbent és Alan Rickman ádáz versenyét követően Grant alakíthatta Charlest, a romantikus vígjáték főszereplőjét.

Nem sokkal a forgatás megkezdése után azonban egy majdnem végzetes katasztrófa történt, amelynek az akkor 34 éves Grant és Charlotte Coleman – aki Scarlettet alakította – is részese volt.

Az Independent cikke szerint a veszélyes szituáció a nyitójelenet forgatása közben következett be, amikor Charles és Scarlett egy esküvőre száguldanak Minijükkel, és tolatnak, miután elvétették a kijáratot. Mike Newell rendező elárulta, hogy Grant ténylegesen az autó volánja mögött ült az autópályán.

„Az autópályás jelenetben Hugh valamiért valóban vezetett. Nem kellett volna neki, de mégis ő csinálta” – mondta Newell a 30. évfordulóját ünneplő filmre való visszatekintés során.

Centiméterek választották el őket attól, hogy teljes sebességgel beletolassanak egy teherautóba, ami feléjük jött

– mondta a rendező. „Hirtelen láttam, ahogy az egész film összeomlik előttem, és azt gondoltam, miattam hal meg a főszereplő az autópályán” – folytatta.

A most 64 éves Grantet ez a film indította el a hollywoodi sztárság felé. Simon Callow, aki Garethként szerepelt a filmben, elmesélte, annak idején úgy érezte, hogy Grant „aluljátssza” szerepét, de bebizonyosodott, hogy tévedett.

Azt mondta: „Amikor forgattunk, folyamatosan arra gondoltam: »Nos, Hugh nagyszerű és fantasztikusan jó karakter, de szerintem aluljátssza.« Ez azt mutatja, milyen keveset tudok, mert Hugh színészi teljesítménye abszolút mesteri és tanulandó a könnyed vígjátékban.”

Az egyik személy, aki kezdetben nem volt biztos Grant szereposztásában, a film írója, Curtis volt, aki egy külön visszatekintésben elmondta: „Keményen tiltakoztam Hugh Grant ellen. Egy kevésbé elbűvölő embert képzeltem el a fejemben, mivel én sem vagyok az. Jim Broadbentre, Robbie Coltrane-re, John Gordon Sinclairre gondoltam. Aztán Alan Rickman mellett érveltem. Végül a báj, a humor és az okosság kombinációját Hugh Grantben találtuk meg, aki azonnal megkapta a szerepet.”

Rovatok