Index Vakbarát Hírportál

Molnár Piroska elárulta, miért nem tudta felhívni Vidnyánszky Attila a Nemzet Színészének választott Kulka Jánost

2024. május 10., péntek 21:31

Családi programja volt a Nemzeti Színház igazgatójának, ezért nem hívta fel a Nemzet Színészének választott Kulka Jánost – legalábbis Molnár Piroska így tudja. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész exkluzív interjút adott a Fókusznak, ahol arról is beszélt, mit gondol Udvaros Dorottya távozásáról.

A fia ballagására sietett Vidnyánszky Attila, ezért nem volt ideje felhívni Kulka Jánost múlt pénteken, amikor a Nemzet Színészének választották – erről Molnár Piroska beszélt a Fókusznak egy exkluzív interjú keretében. A Kossuth-díjas színésznő hangsúlyozta, hogy nem pusztán szokásjog, de a grémium szabályzata szerint is a Nemzeti Színház mindenkori igazgatójának feladata értesíteni az új Nemzet Színészét.

Molnár Piroska elmondta, hogy a színészek gyűlését a Nemzeti Színház igazgatója hívta össze múlt péntekre, akinek csak adminisztratív feladata van ilyenkor, szavazati vagy javaslattételi joga nincs. A grémium egyhangúlag döntött Kulka János mellett, a döntésről pedig tájékoztatták Vidnyánszky Attilát is.

Az igazgató úrnak családi elfoglaltsága volt, a kisebbik gyermeke ballagott, nem is Budapesten

– részletezte Molnár Piroska az RTL-nek, hogy szerinte miért nem hívta fel Vidnyászky Attila Kulka Jánost, hogy értesítse a döntésről. 

A színésznő nem emlékszik hasonló esetre, de azt mondta, hogy Vidnyánszky Attila esetében sem fordult még elő eddig ilyen. 

„Mindenkinek joga van kérdezni”

Ahogyan arról beszámoltunk, mintegy huszonnégy éves szokás szakadt meg azzal, hogy nem a Nemzeti Színház vezérigazgatója hívja fel a Nemzet Színésze cím legújabb birtokosát, hogy közölje vele a választás eredményét. Kulka János Molnár Piroska színművésztől értesült a megtiszteltetésről. A csatorna szerette volna megtudni az okát, hogy miért döntött így Vidnyánszky Attila, de ő nem állt szóba a stábbal, azt mondta, 

Ennek a csatornának joga nincsen kérdezni! Olyan szinten pusztítják a magyar ember lelkét maga személyesen is, ön is

– közölte a direktor.

Molnár Piroska elárulta, hogy látta a riportot, és szerinte „olyan nincs, hogy valakinek ne legyen joga kérdezni”. A színésznő nem tud arról, hogy azóta felhívta-e Vidnyánszky Kulka Jánost. Hogy helyénvalónak tartaná-e, arról azt mondta, nem az ő dolga megítélni. 

A Fókusz Udvaros Dorottya váratlan távozásáról is kérdezte a Jászai Mari-díjas színművészt. Mint arról tájékoztattunk, Udvaros Dorottya azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy nem kapott új szerződést, mert a vezérigazgató a színház nehéz anyagi helyzetére hivatkozott, tehát 22 év után távozik a Nemzeti Színházból

Örüljön egy színház, ha egy olyan kaliberű színésznőt, mint Udvaros Dorottya, a magáénak mondhat

– mondta Molnár Piroska. 

Rovatok