Index Vakbarát Hírportál

Ilyen botrány régóta nem fordult elő a szépségversenyeken

2024. május 13., hétfő 05:46

Olyasmi történt a szépségiparban, amire korábban még nem volt példa. A Miss USA, azaz Noelia Voigt hét hónap után hozta meg a döntést, hogy lemond a koronájáról, de nem ő az egyetlen!

A hét elején Miss USA, Noelia Voigt váratlan bejelentést tett: hét hónap után lemondott a koronáról, mentális egészségének megromlása miatt. A 24 éves nő az első címvédő a verseny 72 éves történetében, aki önként lemondott posztjáról. Napokkal az első sokk után Miss Teen USA, azaz UmaSofia Srivastava is visszaadta a címét.

A 17 éves Srivastava nyilatkozatban jelentette ki szerdán, hogy személyes értékei „már nem teljesen igazodnak a szervezet irányvonalához”.

Bennfentesek azt mondják, hogy Voigt és Srivastava hónapok óta „tüskés koronát viselnek”, vaskalapos szerződések miatt némán mosolyogtak rájuk a „káros munkahelyi körülmények” ellenére.

Csúnyaságok a szépségiparban

Ez a mérgező légkör komoly aggodalomra ad okot

– mondta egy, a helyzethez közel álló forrás a The Postnak, majd hozzátette, hogy sürgős vezetői beavatkozásra lenne szükség. Az ügy kapcsolatban áll a Miss USA közösségimédia-menedzsere, Claudia Michelle május 3-i felmondásával.

Michelle egy Instagram-bejegyzésében ezt írta: „Úgy érzem, hogy a jelenlegi vezetés a címbirtokosokról szakmaiatlan és nem megfelelő stílusban beszél, elítélem a mérgező munkahelyi légkört és a zaklatás minden formáját.”

Úgy gondolom, hogy Noelia és Uma mentális egészségére és boldogságára is kihatott ez, és erről én nem fogok hallgatni

– tette hozzá.

Egy bennfentes, aki mindhárom nőt ismeri, azt mondta, a nők együtt döntöttek a kilépés mellett, és stratégiailag időzítették lemondásukat. A forrás szerint a döntés nem volt könnyű, Noelia és UmaSofia rendkívül elkötelezett emberek, akik hihetetlenül keményen dolgoztak a győzelemért. Mindannyian úgy döntöttek, hogy ezt együtt teszik meg.

Az állítólagos zaklatás annyira súlyossá vált, hogy Srivastava szülei a közelmúltban megtagadták, hogy a Miss USA Szervezet elnöke, Laylah Rose beszéljen a lányukkal. „Minden levelezésnek a szülein keresztül kellett mennie. Szülei hetente találkoznak a Miss Universe Szervezettel, hogy megpróbálják megváltoztatni a dolgokat Miss USA-val, de soha semmi sem történik meg. Nincs változás, nincs semmi” – mondta a közeli forrás.

Titkos üzenet?

A hét elején az aggodalmaskodó rajongók az Instagramon jelezték, hogy Voigt lemondásának minden mondatának első betűje egy üzenetet tartalmaz: „EL VAGYOK HALLGATTATVA.” A források szerint ez szándékos volt.

Noelia minden nap a zaklató e-mailekre ébredt, amiket a versenyszervezők küldtek neki: „Ne csináld ezt”, „Ne csináld azt”, „Vedd le azt a bejegyzést”, Ellentétben azzal a bejegyzéssel. „Senkivel nem beszélhet, ne feledje, hogy nem mehet ide, hacsak meg nem erősítik a védelmét” – mondta a helyzethez közel álló forrás. 

Michelle elmondta, hogy „Noelia szerződését – akárcsak a fizetését – felhasználták ellene. Megfenyegették azzal, hogy „Ha nem csinálsz XYZ-t, akkor...” A venezuelai származású amerikai Voigtot, 2023 szeptemberében koronázták Miss USA-vá, miután több éven át részt vett a versenyen. Lemondó bejegyzésére reagált a Miss USA oldal is:

Támogatjuk és tiszteletben tartjuk Noelia döntését, amely a saját maga és mentális egészségének megőrzése érdekében született meg

– írták.

Rovatok