Index Vakbarát Hírportál

Sikersztorik kerültek a Játékszín műsorába

2024. május 22., szerda 14:51

Újabb sikerfilmek színpadi változatával, valamint egy új magyar szórakoztató produkcióval készül a Játékszín a 2024/2025-ös évadra.

Bank Tamás igazgató 2024. május 22-én jelentette be a következő szezon újdonságait: a 2024/2025-ös évadban két magyarországi bemutatót és egy ősbemutatót tartanak.

Október 12-én láthatja először a közönség A lány a vonaton című adaptációt. A Paula Hawkins regénye és a DreamWorks-film alapján készülő színpadi változatot Horgas Ádám rendezi, a főbb szerepeket Lévay Viktória, Simon Kornél és Fehér Tibor alakítja.

Hazánkban ugyancsak először, december 7-én kerül színre Dan Brown A Da Vinci-kód című sikerkönyve alapján íródott, azonos című színpadi adaptáció Kolovratnik Krisztián, Gubik Petra, Makranczi Zalán és Szerednyey Béla főszereplésével, Szente Vajk rendezésében – ez az adaptáció lesz a magánszínház ötvenedik, jubileumi premierje.

A harmadik bemutatót szintén Szente Vajk rendezi, azonban szerzőként is jegyzi. A Menopauza sikere után egy újabb tabudöntögető produkció érkezik, bár ezúttal férfiakról, de nem csak férfiaknak. A négy főszerepet Nagy Sándor, Kolovratnik Krisztián, Csonka András és Feke Pál játssza.

Hamarosan zárul a szezon

A 2023/2024-es szezont június 12-én társulati üléssel zárja hivatalosan a Játékszín, az utolsó színháztermi előadást június 24-én játsszák, ezt követően csak szabadtéri vendégelőadásokat tartanak. A most futó évad közönségdíjasaira május 31-ig még szavazhatnak az előadások látogatói, az elismeréseket a záró társulati  ülésen adják át a színház szakmai díjaival együtt.

A Játékszín nemrég megkezdte szabadtéri előadásait is:

május 4-én Etyeken tartották a Játékszín a Sonkamesternél című programsorozatot, a színház történetének eddigi legnagyobb kültéri eseményét. Két színpadon, tizenhat színész közreműködésével koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel, és egy esti Menopauza-előadással szórakoztatták a közönséget.

A nyári hónapokban tizenegy városba – többek közt Kisvárdára, Siófokra, Tokajba, Tihanyba és Szegedre – látogatnak el kilencféle előadással, a kínálatban a már ismert sikerdarabok mellett újdonságok is megtalálhatók, először „utazik” a Francia rúdugrás és a Rém rendes vendég.

Rovatok