Index Vakbarát Hírportál

Vegyen 1,6 millióért 1950 Star Wars-figurát

2012.12.03. 12:27

7800 dollárért, azaz nagyjából 1,6 millió forintért árul az ebay-en 1950 darab, jó állapotban lévő, bontott dobozos Star Wars-akciófigurát egy őrült Csillagok háborúja-rajongó, Rancho Obi-Wan. Ez a gyűjtemény nagyjából lefedi a hivatalos Star Wars-figurakészlet 85 százalékát: hiánytalanul tartalmazza az 1978 és 85 között megjelent szereplőket és majdnem minden játékbaba itt van, ami a 2011-es év elejéig beszerezhető volt.

A hirdetéshez mellékelt óriásképen aranybikinis Leia hercegnő, a jégbe fagyott Han Solo és a legalább hatféle Csubakka mellett olyan ínyencségeket is kiszúrhatunnk, mint a kigyúrt, foszforeszkáló Darth Vader (második sor balszéle), az átlátszó Yoda, és Ben mellett sisak nélkül álldogáló, öreg Vader (fentről a negyedik polc jobbszéle), a Dark Trooperek (hatodik polc jobbszéle) vagy Darth Nihilus (alsó sor közepe).

A kollekció viszont valóban fájóan csonka: nincsenek benne a hazai szocialista gagyiipar büszkeségei, a hosszában szétrepedő testű, kihulló kezű, Vágási feri-arcú han Solo és a többi trafikos Jedi bábu. És sajnos rossz hírünk van a magyar rajongóknak: a derék Jedi mester, Rancho Obi-Wan Magyarországra nem hajlandó elpostázni a tekintélyes mennyiségű műanyagfigurát. (via Blastr)