Index Vakbarát Hírportál

Valaki Salma Hayektől kap majd szobrocskát

2013.02.19. 09:20

A vasárnapi 85. Oscar-gálán díjat ad át John Travolta, Liam Neeson, Salma Hayek és Melissa McCarthy is - jelentette be az amerikai filmakadémia hétfőn. Mind a négy színészt jelölték már Oscar-díjra, John Travolta a Ponyvaregény, Salma Hayek a Frida, Melissa McCarthy a Koszorúslányok, Liam Neeson pedig a Schindler listája című filmben nyújtott alakítása révén volt versenyben Hollywood legrangosabb filmes díjáért, de egyikük sem nyert.

A filmakadémia már korábban bejelentette, hogy díjat ad át a Dolby Színházban a négy színészi kategória tavalyi győztese, vagyis Meryl Streep, Jean Dujardin, Octavia Spencer és Christopher Plummer. A díjátadók között lesz továbbá Mark Wahlberg, Robert Downey Jr., Daniel Radcliffe, Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum és Charlize Theron is.

A 85. gálát a hollywoodi Dolby Színházban rendezik meg február 24-én vasárnap este, a ceremóniamester Seth MacFarlane író, rendező lesz. A tévék több mint 200 országban élőben közvetítik majd, nálunk az HBO adásán lehet nyomon követni, hajnali két órai kezdettel.