Index Vakbarát Hírportál

Az Argó-akció segíthet eladni Gábor Zsazsa házát

2013.03.05. 08:17 Módosítva: 2013.03.05. 09:13

Gábor Zsazsa hálás lehet a Filmakadémiának, mert segíthetnek eladni a házát. Azzal, hogy Ben Affleck filmje, Az Argo-akció nyerte a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb vágás díját, talán a 96 éves színésznő ingatlanproblémája is megoldódik. A filmet ugyanis részben Gábor Zsazsa hat haló- és öt fürdőszobás házában forgatták, amit már évek óta próbálnak eladni. Ezalatt folyamatosan változott ára, volt, hogy 15 millió dollárért, volt, hogy 12 millióért kínálták. Most éppen 14,9 millió dollárt kérnek érte, bár ingatlanszakértők szerint nagy csoda lenne, ha ennyiért elkelne. Az Oscar-díjas film azért javít az esélyein.

A házban nem csak Az Argo-akciót forgatták, hanem az HBO új életrajzi filmjét a Behind the Candelabra-t is. Steven Soderbergh filmjében Michael Douglas játssza Liberace-t az egykori híres zongoristát és showmant, a szeretőjét pedig Matt Damon. A ház kiadására azért van szükség, mert a színésznő férje, Frederic von Anhalt herceg jelzálogkölcsönt vett fel, állítólag azért, hogy fizetni tudják Zsazsa orvosi ellátását.

A házat napi ezer és kétezer dollár közötti áron lehet kibérelni az előkészületek alatt és napi 3500 dollárért, ha már elkezdődött a forgatás. A Bel-Air-ben található villának nem akármilyen történelme van. 1955-ben épült, a hatvanas években a milliomos Howard Hughes bérelte, Gábor Zsazsa 1974-ben vásárolta meg. Az évek során rengeteg politikus, színész és más híresség vendégeskedett itt, például Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, Ronald Reagan, és idősebb és ifjabb George Bush amerikai elnökök.