Index Vakbarát Hírportál

Nem kér bocsánatot Bay az Armageddonért

2013.04.24. 15:08

Michael Bay kedden a saját netes fórumán jelentette be, hogy egy újságíró csúnyán félreértette őt, a médiában futótűzként terjedő hírekben pedig mindenki kiforgatta a szavait. Igazából szó sincs arról, hogy bocsánatot kért volna az Armageddon megrendezéséért, csak annyit ismert el, hogy ha visszautazhatna az időben, pár hetet még eltöltene a vágószobában a film premierje előtt. Bay a korábban megjelentekkel ellentétben most már határozottab azt állítja, igenis büszke az 1998-ban mozikba került Armageddonra, és különösen nagy öröm számára, hogy Bruce Willisönfeláldozó világmegmentése még ma is az egyik legnépszerűbb esti film a kábeltévéken.

A rendező egyébként többet nem kíván foglalkozni az armageddonos bocsánatkéréssel, inkább legújabb akciófilmjére, az alvilági ügyletekbe keveredő testépítőkről szóló Pain & Gain promókörútjára akar koncentrálni.

Korábban mi is megírtuk a Miami Herald nyomán, hogy Bay szánja-bánja az Armageddon mozikba engedését: a film lehetett volna jobb, de mindössze 16 hetük volt, hogy leforgassák, ami nagyon kevés idő. Szerinte ez túl nagy vállalás volt és nem volt fair sem a színészekkel, sem a filmmel szemben. A vállát egyéb terhek is nyomták, például a vizuális effektek felelőse idegösszeomlást kapott, ezért ezt is neki kellett felügyelnie, és hiába hívta James Cameront tanácsért, az már nem segített a filmen. Bay a film utolsó harmadát maga is újra leforgatná, ennek ellenére szerinte a mozi megállta a helyét.

Ez viszont szerinte nem jelenti azt, hogy bocsánatot kellene kérnie a nézőktől az 553,7 millió dollárt kaszáló, Aranymálna-díjas filmjéért.

Armageddon