Index Vakbarát Hírportál

Szuperlátványos lett George Clooney scifije

2013.05.10. 10:50 Módosítva: 2013.05.10. 14:44

Végre kijött az első előzetes Alfonso Cuarón évek óta ígérgetett Gravity című sci-fijéhez, ráadásul már itt szétrobbantanak mindent, amit csak lehet. Pedig ez végre egy lézerpuska- és fénykardmentes, oldszkúl tudományos-fantasztikum lesz: a két főszereplő űrhajósnak (Sandra Bullock és George Clooney) az űrszeméttel összeütközött Hubble teleszkópot kell megjavítani, de a küldetésük tragédiával végződik. Clooney karaktere viszont mindenáron vissza akar térni a Földre, hogy újra együtt lehessen a lányával.

Kedvenc Harry Potter-rendezőnk, Alfonso Cuarón még évekkel ezelőtt írta a fiával, Jonás Cuarónnal írta a Gravity forgatókönyvét. A női főszerepet eredetileg Angelina Jolie-nak szánta a Universal stúdió, aztán a sztorit megvette a Warner, az ottani főnökség viszont nem akart 20 milliót kifizetni a színésznőnek, ráadásul a Vasember-filmek miatt már drága tarifájú Robert Downey Jr. helyére is George Clooney-t szerződtették le.

2013 egyébként már most is a sci-fik éve, pedig még csak májust írunk. A Feledés és a Star Trek 2 után jön majd Harriosn Ford gyerekharcosos Végjátéka, a modernizált Acélember, Will Smith és M. Night Shyamalan környezetvédős-utópisztikus After Earth-je, Matt Damon és a District 9-et jegyző Neil Blomkamp Elysiumja, Guillermo del Toro óriásrobotos Tűzgyűrűje, Vin Diesel sokadik Riddickje, Laurence Fishbourne jégvilágos Mad Max-klónja, a The Colony és Lance Henriksen Gemini Rising című B-kategóriás filmje.